NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

IS: Tero Lehterä nosti esiin kuuman kysymyksen - HIFK:n urheilujohtaja vastasi

21.3.2019 - 11:40:26


Jääkiekon SM-liigajoukkue SaiPan päävalmentaja nosti tällä viikolla pöydälle sarjan ison ongelman. Lehterän mukaan SM-liigaan on vaikea hankkia hyviä pelaajia.

Lehterä viittasi Ilta-Sanomien haastattelussa esimerkiksi HIFK:hon, joka haki ykkössentteriä seitsemän kuukautta, mutta ei löytänyt sitä koskaan. Lehterän mukaan on hälyttävää, mikäli IFK:n statuksellakaan operoiva seura ei saa hankittua haluamiaan pelaajia.

HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen sanoo ymmärtävänsä, mitä Lehterä tarkoitti, mutta ihmettelee seuransa ympärillä pyörinyttä sentteri-keskustelua. HIFK jäi vajaaksi kauden alla, kun ykkössentteriksi kaavailtu Antti Suomela karkasi NHL:ään.

- En ole välttämättä ihan ymmärtänyt sitä keskustelua, kun meillä on ollut maajoukkuetason ykkössentteri, joka pelasi erinomaisen kauden. Ehkä levy on jäänyt vähän soimaan. Samantyylistä pelaajaa (kuin Suomela) ei ollut tarjolla. Emme hanki ihan ketä tahansa, vaan sen pitää sopia haluamaamme malliin, Salmelainen sanoi Ilta-Sanomille.

Maajoukkuetason sentterillä Salmelainen viittasi Juhani Tyrväiseen, joka iski tällä kaudella 56 runkosarjan otteluun tehot 16+26=42. Tyrväinen edusti Leijonia kahdessa EHT-turnauksessa tällä kaudella.

Linkki IS:n juttuun: https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000006042157.html

Kuva: Ville Hirvonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!