NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

JYP on selkä seinää vasten: ”Keskikaista kuntoon ja rohkeutta”

17.3.2019 - 13:17:43


JYP on tänään kovan paikan edessä Jyväskylässä. Kesäloma kutsuu, mikäli JYP ei pysty kukistamaan lauantaina Raumalla kiinnityksen Liigan puolivälieriin ottanutta Lukkoa.

- Playoff-peleissä lähtökohdat ovat yksinkertaiset. Seuraava ottelu pitää voittaa. Se on ainoa asia, mihin meidän pitää nyt keskittyä, JYP-valmentaja Jukka Ahvenjärvi linjaa seuransa sivuilla.

- Peliin valmistautuminen muuttaa hieman aikatauluja, kun pelataan näin nopeasti uudestaan samaa joukkuetta vastaan. Se muuttaa valmistautumisen rytmiä, mutta tärkeintä on se, että sitä nimenomaan muutetaankin, Ahvenjärvi jatkaa.

Pekka Virran luotsaama Lukko tyylitteli eilen 5-1 -voiton jyväskyläläisistä.

- Pitää pystyä hyökkäämään kiekon kanssa. Se on se isoin juttu. Meidän keskikaistan täytyy saada vahvemmin kiekkoa ja pysyä siinä, että saadaan hyökkäysalueelle kiekon kanssa hyökkäyspelaamista. Se on fakta ja vain sillä tavalla voidaan puolustaa paremmin. Se vaatii yksilöltä todella kovaa kamppailupelaamista ja rohkeutta pysyä kiekossa. Voit ottaa sen yhden taklauksen vastaan ja voittaa sen oman kamppailun. Sitä kautta tulee sitten myös hyökkäysalueelle tilaa, Ahvenjärvi tähdentää.

JYPin hyökkäyspelaaminen jäi Rauman reissulla lopulta luvalla sanoen varsin köyhäksi, joka realisoitui jäällä karulla tavalla. Jyväskyläläisnippu ei saanut pelin aikana kovinkaan montaa todellista maalipaikkaa, kun kotijoukkue onnistui tehokkaan keskialueen puolustuspelaamisen ansiosta riisumaan vastustajansa aseista. Sama vaivasi myös JYPin ylivoimapelaamista, jonka Lukko onnistui laittamaan niin ikään onnistuneesti aisoihin.

- Ylivoimapelaamisessa meidän täytyy myös selkeästi parantaa yksilön kiekollisen pelaamisen osalta sitä, että me pysytään kiekossa. Tiedetään tasan tarkkaan, että varmasti painetta tulee ja ettei siinä voi hosua. Syöttötyöskentelyä, tarjontapelaamista ja kiekossa pysymistä pitää selkeästi parantaa, Ahvenjärvi alleviivaa.

Lähde: JYP


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!