NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ässät kääntämässä laivaansa uuden valmentajan opeilla - "Meillä on Himalajan kokoinen vuori kiivettävänä"

14.11.2018 - 21:29:20


Porin Ässät on ollut tämän jääkiekon SM-liigakauden suurin surkimus tähän asti, mutta keskiviikkona porilaiset nappasivat jo kolmannen perättäisen voittonsa, kun HIFK kaatui Helsingissä 3-2-lukemin.

Voitto oli uudelle päävalmentajalle Pasi Kaukorannalle ensimmäinen porilaisjoukkueen peräsimessä tällä kaudella. Hän korvasi maajoukkuetauon aikana potkut saaneen Mikael Kotkaniemen. Ässät ei vakuuttanut vielä merkittävästi, mutta taisteli kotijoukkuetta paremmin ja osoitti luonnetta. Se riitti heikkoa IFK:ta vastaan täyteen pistepottiin.

- Meillä oli kolme teemaa ennen tätä yhteistä matkaa: kurinalaisuus, pelitavan noudattaminen ja intohimo. Minä käytän näitä päivittäisessä työssä mittatikkuna. Jos niitä lähdetään arvioimaan, niin se intohimo oli ehkä parasta, sillä me blokkasimme 30 laukausta ja lopussakin pelaajat halusivat uhrata itsensä joukkueelle. Pelasimme kurinalaisesti ja jaksoimme puolustaa hyvin 3-0-tilanteessa. Toisessa erässä meillä oli mahdollisuus tehdä enemmänkin maaleja ja iskeä 4-0, mutta meidän pelaajaa estettiin törkeästi siinä tilanteessa takatolpalla. Kolmannessa erässä, kuten kaikki tietää, se menee helposti puolustamiseksi, mutta jokainen hoiti oman roolinsa hyvin, eikä voi olla muuta kuin ylpeä joukkueesta, Kaukoranta kommentoi pelin jälkeen.

Ässät oli hyvin latautunut ja karkasi varsin nopeasti jo 3-0-johtoon. Kaukoranta paljasti, että porilaisjoukkue uhkui ennen peliä näyttämisen halua.

- Ennen peliä menin koppiin ja tuli mieleen, että täytyy rauhoittaa. Pelaajat olivat todella hyvin latautuneita ja he ovat olleet koko ajan hyvin innostuneita ja vastaanottavia sen kolmen harjoituksen aikana, mitä meillä on ollut yhdessä. Se on hieno piire joukkueessa, päävalmentaja kehui.

Ässät on silti edelleen SM-liigan jumbona. Porissa ei kuvitella, että kaikki muuttuisi yhdessä yössä.

- Mutta totta kai meillä on Himalajan kokoinen vuori kiivettävänä tässä. Sinne on kuitenkin aika montaa kertaa kiivetty. Nyt olemme jo jonnekin ensimmäiseen leiriin päässeet, mutta vielä tässä on 39 peliä jäljellä.

HIFK:n kaataminen Helsingissä on aina kova temppu. Niin myös Kaukorannan mielestä.

- Ennen peliä meillä oli teemana, että Helsinki on paras paikka aloittaa tällainen projekti, Kaukoranta mietti.

VIlle Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sergio Ramosin kausi ohi

19.5.2019 11:24:20

 

 

Isco tyytyy vaihtomiehen rooliin

19.5.2019 10:38:20