NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Petrell muisteli uransa alun koomista episodia - "Se haastattelu ei koskaan tullut ulos"

11.10.2018 - 22:04:05


Helsingin IFK:n kapteeni Lennart Petrell sai torstaina komean tasaluvun täyteen ottelussa TPS:ää vastaan. Ottelu oli Petrellille 500. jääkiekon SM-liigassa ja HIFK:ssa.

Kapteenin harmiksi TPS pilasi kuitenkin juhlat voittamalla pelin 3-2-lukemin jatkoajalla.

- Toinen tappio tälle viikolle pelissä, mitä me hallitsimme. Kovemmin täytyy painaa hommia, että nämä kääntyisi meille. Oli siellä paikkoja, mutta pitäisi vaan löytää sellainen rentous tuohon maalintekoon. Täytyy kuitenkin muistaa, että me pelattiin hyvä peli tänään. Yksi jäähy otettiin liikaa tuohon loppuun ja Ilkka Heikkinen pääsi aika läheltä ampumaan sellaisen laukauksen, jotka yleensä kyllä maalin menee. Kolmella kolmea vastaan-jatkoajat on sitten aika kolikonheittoa, kun kaksi taitavaa joukkuetta pelaa vastakkain, Petrell analysoi illan annin.

Petrell nousi HIFK:n SM-liigajoukkueeseen jo kaudella 2003-2004. Ensimmäisen kerran hän oli mukana vierasottelussa Ilvestä vastaan Tampereella.

- Se oli sitä aikaa, kun siellä pyöritti peliä yksi suomalaisen jääkiekon suurimmista legendoista. Ei siitä pelistä hirveitä muistikuvia ole. Pelinkin jälkeen oli vielä aika sumeeta, kun jännitti niin paljon, Petrell muisteli viitaten Ilves-legenda Raimo Helmiseen ja ensimmäiseen SM-liigaotteluunsa.

Valmentajalegenda Hannu Aravirta antoi Petrellille sauman, minkä hän käytti. HIFK:n kulttihahmo joutui heti altaan syvään päähän jo kolmannessa pelissään.

- Kolmas peli oli sitten jo Jokereita vastaan Hartwallilla. Sen verran puskista nousin ilmeisesti SM-liigaan, että pelin jälkeen tultiin haastattelemaan ruotsiksi. Nykyään puhun jo paremmin ruotsia ja annoin haastattelujakin ruotsiksi tuolla länsinaapurin puolella, mutta silloin kolmannen kysymyksen jälkeen haastattelija kysyi, että tehdäänkö kuitenkin suomeksi. Sitä haastattelua ei koskaan tullut kyllä ulos, Petrell nauroi.

500 ottelua ja saman seuran väreissä. Aikamoinen matka.

- Kyllä siellä on paljon hauskoja ja tietysti myös vähemmän hauskoja juttuja matkan varrella. Pääsääntöisesti on kuitenkin ollut hyvä matka tähän asti. Itselläni on juuri nyt vähän vaikeaa, mutta hiljalleen alan olemaan taas siinä kunnossa, että pystyn pelaamaan sitä omaa railakasta peliäni, Petrell sanoi.

Ville Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!