NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Superlupaus Kaapo Kakko kovista odotuksista: "Yritän olla miettimättä"

11.10.2018 - 21:45:41


Pala suomalaisen jääkiekkoilun tulevaisuutta nähtiin torstaina Helsingin jäähallissa, kun HIFK isännöi SM-liigaottelussa Turun Palloseuraa. TPS voitti ottelun lopulta 3-2-lukemin jatkoajalla.

Tulevaisuuden nimi oli tietysti TPS:n nuori hyökkääjä Kaapo Kakko, joka syötti TPS:n voittomaalin jatkoajalla. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Kakko, 17, pelasi SM-liigaa HIFK:ta vastaan tarunhohtoisessa jäähallissa.

- Paljon oli katsojia ja hyvä tunnelma. Kyllä oli hienoa pelata kirkkaissa valoissa, jos näin voisi sanoa. Oli hyvä ja vauhdikas peli, kuten IFK:ta vastaan aina ilmeisesti on. Hienoa, että saimme otettua lopussa voiton, Kakko sanoi ottelun jälkeen.

Pelin käsikirjoitus eteni niin, että HIFK hallitsi etenkin alussa ottelua mielin määrin, mutta ei tehnyt riittävän tehokkaasti paikoistaan maaleja. TPS pääsi näin hivuttautumaan otteluun mukaan ja kaappasi lopulta voiton.

- Olimme tosi huonoja ensimmäisessä erässä, mutta toisessa aloimme pelaamaan ja saimme vähän laukauksia ja paikkoja. IFK oli koko ajan tasaisen hyvä. Me pystyimme vastaamaan toisessa erässä siihen ja oli tämä nousujohteinen peli meiltä, Kakko analysoi.

Kakko on ensi kesänä varausikäinen NHL:ään. Hurjimmat arviot ehdottavat Kakkoa jopa kaikkien aikojen ensimmäiseksi suomalaiseksi ykkösvaraukseksi, mutta joka tapauksessa Kakko viedään ihan kärkipäässä pienellä numerolla NHL:ään.

- Totta kai se on tosi hienoa, että näin on povattu. Tässä kohtaa yrittää kuitenkin olla miettimättä tuollaisia asioita ja yrittää antaa vaan lisänäyttöjä tuolla jäällä, jotta voisi sitten oikeasti olla se ykkösvaraus, Kakko mietti.

Torstai-iltana jäällä saattoi viilettää jopa kaksi NHL:n tulevaa ykkösvarausta. HIFK:n Anton Lundell on syntynyt samana vuonna kuin Kakko, mutta hänestä tulee varausikäinen vasta kesällä 2020. Kakon mielestä nuorten lupausten runsas määrä SM-liigassa kertoo paljon.

- Siinä näkee sen, että suomalaisessa jääkiekossa tehdään asioita paljon oikein. Jesperi Kotkaniemi meni viime kesänä ja nyt Tapparassa pelaa jo Kasper Simontaival ja koko ajan tulee vain lisää. Mun mielestä on tosi hienoa, että näin paljon nuoria lupauksia nousee SM-liigaan, Kakko kehui.

Kakko kantoi ottelussa Red Bull-kypärää, mistä erottaa jokaisen joukkueen parhaan alle 20-vuotiaan pistemiehen. Torstaina kaukalossa näkyi se, että nuoret pelaajat ovat merkattuja miehiä, eikä välttämättä niin hyvällä tavalla. Mailaa annettiin surutta niin Kakolle kuin myös HIFK:n 18-vuotiaalle Niklas Nordgrenille. Miten Kakko näkee uudistuksen?

- No joo, onhan IFK:lla muutamia aika isoja fyysisiä puolustajia, joten kyllä sitä keppiä varmasti tulisi muutenkin aika paljon kulmissa. Ehkä se kypärä nyt voi jotenkin siihen vaikuttaa, mutta mun mielestä se on vaan ihan hieno päässä, Kakko mietti.

Ville Hirvonen, Helsinki


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcos Baghdatis lopettaa

24.6.2019 13:33:47