COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HPK tehtaili tukun uusia sopimuksia

19.6.2018 - 16:21:59


HPK on solminut yhteensä viisi pelaajasopimusta omien junioreidensa kanssa. Seura tiedotti asiasta tiistaina.

Liigajoukkueeseen kiinnitettiin Janne Jokinen, Valtteri Puustinen, Jere Jokinen, Joonas Uimonen ja Santtu Hakanen. Jere Jokisen ja Valtteri Puustisen juniorisopimukset ovat 2+1-vuotisia, muiden kolmen juniorisopimukset ovat 1+1-vuotisia.

Tänä vuonna 19 vuotta täyttävät hyökkääjät Valtteri Puustinen ja Janne Jokinen ovat kuuluneet HPK:n liigajoukkueen harjoitusvahvuuteen koko kesän ajan. Janne Jokinen on HPK:n oma kasvatti, Valtteri Puustinen siirtyi B-juniori-ikäisenä KalPasta HPK:hon.

Joonas Uimonen on vanhin sopimuksen nyt tekevä HPK-juniori. HPK U20 -puolustaja teki laadukkaasti 37 ottelussa pisteet 7+19. Nuorimmat sopimuksen tekevät pelaajat ovat hyökkääjät Jere Jokinen (s. 2000) ja Santtu Hakanen (s. 2001). Molemmat pelasivat päättyneellä kaudella HPK B-SM -joukkueessa. HPK-kasvatti Jokinen teki tehot 27+24 42 ottelussa ja Hakanen puolestaan 17+23 36 ottelussa.

- HPK panostaa strategiansa mukaisesti nuorten pelaajien kehittymiseen. Tässä on jälleen yksi mahdollisuus nuorille pelaajille nousta liigajoukkueeseen. Paikka pitää tietysti ansaita omilla teoilla, mutta ovi on nyt auki ja sopimukset antavat nuorille pelaajille rauhan kehittyä, kommentoi HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen seuran tiedotteessa.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen muistuttaa, että kokonaisvaltainen kehittyminen vaatii aikaa.

- Monipuolinen kattaus omia junioreita on tehnyt sopimuksen. Löytyy laitureita, puolustaja sekä keskushyökkääjä. Lisäksi ominaisuuksissa on sopivasti eroja, mikä on pelkästään hyvä asia. Kaikilla on hyvät mahdollisuudet nousta pelaamaan liigassa, asiat tapahtuvat ajallaan, kunhan pelaajat ja heidän ympärillään olevat ihmiset pitävät huolta siitä, että kehitys on kokonaisvaltaista. Kokonaisvaltainen kehittyminen vaatii usein aikaa ja sitä myös nämä pelaajat tarvitsevat. Pelata Liigassa on eri asia kuin olla Liigapelaaja, Pennanen painotti.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!