NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

SaiPan Lehterä: "Oltiin jopa laiskoja"

7.3.2018 - 22:51:30


SaiPa taipui keskiviikkona Helsingissä jääkiekon Liigan ottelussa HIFK:lle 2-5. Samalla varmistui, että SaiPa hakee vauhtia pudotuspeleissä puolivälieräkarsinnoista sijoituksen runkosarjassa ollessa seitsemäs.

- Saatiin tänään hyvä oppitunti siitä, millaista kiekollisen pelin pitää olla, ja kuinka hyvin jalalla pitää pystyä puolustamaan, että pärjää playoffeissa vähän pidemmälle. Toisessa erässä oltiin mun mielestäni jopa laiskoja. Toisen erän loppua kohti pystyttiin parantamaan peliä, joten ei voi sanoa, että bensa olisi loppunut, arvioi SaiPan valmentaja Tero Lehterä.

Lehterän mukaan liian varovaiseen peliin ei ole varaa.

- Vähän laiskoja ja varovaisia oltiin puolustusalueen puolustuspelin kanssa. Se aiheutti pienennäköisen sirkuksen muutamaan otteeseen sinne ja taisi maksaa jonkun maalinkin.

- Keskialueella, kun tulee kiekonmenetyksiä ja kuinka nopeasti viisikko joutuu reagoimaan siinä, niin aina ei kerkeä. HIFK käänsi muutaman kerran peliä aika hienosti. Eka kymppi oli hyvä. Sitten ruvettiin vähän arkailemaan. Meni peli vähän varovaiseksi ja se ei ole meille hyvä, Lehterä jatkoi.

Todennäköisesti SaiPa kohtaa puolivälieräkarsinnoissa Pelicansin. Muut mahdolliset vastustajat ovat Ässät, Lukko, Ilves tai HPK.

- Se on oikeastaan ihan sama, kuka tulee vastaan. Tärkeää olisi meille, että pystyttäisiin playoffeissa olemaan hyviä. Tietyllä tavalla ollaan jo saavutettu kauden tavoite, joka oli päästä kympin sakkiin. Me ymmärretään, että se on meille mahdollisuus. Ollaan seitsemänsiä. Kuka tahansa tulee vastaan, niin yritetään olla ennakkosuosikkeja, Lehterä totesi.

Puolivälieräkarsinnoissa pelataan paras kolmesta systeemillä. Lehterä povaa tiukkoja taistoja.

- Joukkueet, joka ovat olleet sijoilla 5-10, ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin. Ne on varmaan maalin pelejä. Meillä on mahdollisuus päästä pelaamaan vielä puolivälieriä. Yritetään muutamia asioita vielä teroittaa sinne.

Runkosarjassa SaiPa on joka tapauksessa pärjännyt yli odotusten,

- Pakkohan mun on olla tyytyväinen. Moni pelaaja on pelannut huikean hyvän kauden verrattuna aikaisempaan. Moni on tehnyt läpimurtoja. Joukkueena ollaan ennakkokäsityksiä paremmin pärjätty. Tosi tyytyväinen täytyy siihen olla. Nyt lähdetään tavoittelemaan, josko me saataisiin vielä vähän lisää, Lehterä arvioi joukkueensa suorituksia.

Teksti: Otto Palojärvi, Helsingin Jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!