KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:lla on positiivinen ongelma - "Ei ole suunnitelmaa, mutta..."

7.3.2018 - 21:56:56


HIFK:n maalivahti Kevin Lankinen on tällä hetkellä kliseisesti sanottuna "voittava maalivahti". Lankisen torjuntaprosentti tämän kauden jääkiekon SM-liigassa on kova 95,09.

Lankinen on tällä hetkellä selvä HIFK:n ykkösmaalivahti, jos pelkkää tasoa katsotaan, mutta myös joukkueen toinen maalivahti Atte Engren on pelannut tasaisesti otteluita. Sillä tavalla harvemmin mennään enää siinä vaiheessa, kun ratkaisupelit alkavat.

- Ei siihen mitään suunnitelmaa ole, mutta mä olen tehnyt tässä jo vuoden ajan aika kovasti duunia ja mä aion olla se ykkösveska. Se on ehdottomasti mun tavoite. Valmentajat sen loppujen lopuksi sitten päättävät, mutta aion hoitaa oman hommani niin hyvin kuin vain pystyn, Lankinen sanoi keskiviikon SaiPa-voiton jälkeen Sport Contentille.

Keskiviikkona HIFK kaatoi SaiPan 5-2-lukemin. Alla oli kaksi kovaa Kärpät-voittoa. Mistä kova vire on löytynyt?

- Se varmaan kantautuu jo vähän pidemmältä ajalta. Uuden vuoden jälkeen olemme pelanneet aika hyvää lätkää. Koko kausi on ollut nousujohteinen ja se on mun mielestä tosi tärkeää. Nyt ollaan ihan oikealla suunnalla kevättä kohti, Lankinen analysoi.

HIFK:lla oli keskiviikkona kunniavieras, kun seuran kulttipuolustaja ja Suomen mestari keväältä 1998 eli Bob Halkidis kävi pudottamassa ottelun avauskiekon. Lankinen oli vuonna 1998 3-vuotias, joten omia muistikuvia hänellä ei ikonista ole. Tarinoita hän on kuullut.

- Paljon olen tarinoita kyllä kuullut. Se vuoden 1998 joukkue oli varmaan yksi kaikkien aikojen parhaista joukkueista ja paljon siitä on edelleen juttuja liikkunut, Lankinen sanoi.

Antoiko Halkidiksen paluu virtaa myös pelaajille?

- Ihan varmasti ja muutenkin se, että saadaan yleisö messiin heti pelin alussa, niin se on tosi tärkeää. Mun mielestä se on tärkeää, että vanhoja ikoneita kunnioitetaan ja niitä saavutuksia, mitä silloin on saavutettu. Kyllä itselle tulee se fiilis, että olisi kiva voittaa mestaruus täällä ja saavuttaa tuollainen samanlainen asema, Lankinen sanoi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

NHL, tiistain tulokset

19.12.2018 08:15:09

 

 

 

 

 

 

Olli Juolevin kausi paketissa

19.12.2018 05:30:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38