NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Selin taustoitti joukkueen arkea - "Ei mitään riehumista ollut"

17.2.2018 - 20:22:17


HIFK palasi omalle tasolleen jääkiekon SM-liigassa lauantaina, kun joukkue kaatoi HPK:n täyden Helsingin jäähallin edessä 3-1-lukemin.

HIFK:lla oli lauantaina kasvojen pesun paikka kahden heikomman ottelun jälkeen. Sen joukkue myös teki.

- Kova ja fyysinen taistelupeli, mitä meillä nyt on Kerhon tässä ollutkin. Kevin Lankinen oli maalilla loistava, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiitteli ottelun jälkeen Sport Contentille.

Parannettavaakin toki jäi. HIFK pääsi ottelussa pelaamaan viisi kertaa ylivoimalla, mutta se ei tuonut tulosta.

- Siinä olisi ollut mahdollisuus tehdä vähän etumatkaa, mutta ylivoima oli kyllä niin heikko. Mutta hyvä puoli oli se, että me ei jääty jumiin siihen meidän huonoon ylivoimaan, vaan (Thomas) Nykopp teki hienon maalin siihen päälle. Ei turhauduttu, Selin sanoi.

HIFK teki etenkin peli-ilmeen suhteen ison tasonnoston.

- Kova tasonnosto siihen Tampereen peliin peli-ilmeen puolesta. Se oli meiltä todella heikko peli, Selin sanoi.

HIFK piti kahden heikon pelin jälkeen palaverin. Se kannatti.

- Ei mitään riehumista ollut, mutta rehellisesti käytiin asiat läpi ja katsottiin totuutta silmiin. Sen ryhtiliikkeen joukkue kyllä teki. Kapteeni näytti esimerkkiä taas, Selin paljasti.

HIFK tavoittelee vielä kotietua pudotuspeleihin. Tappara on nyt viiden pisteen päässä.

- Meidän tavoite on tietysti saada seuraava joukkue kiinni ja silloinhan se on neljäs tila. Se on aika simppeliä. Meillä on siellä 11 päivään kuusi peliä ja Lukko, kaksi kertaa Kärpät, SaiPa, TPS ja Ässät eli äärimmäisen kovia pelejä on tulossa. Enemmän kyse on siitä, että me pystymme suorittamaan korkealla tasolla kovia vastustajia vastaan. Jos niin tapahtuu, niin silloin meillä on mahdollisuus ajaa kiinni edellä olevia, Selin sanoi.

Kevään kovat pelit ovat jo ovella ja siitä se kausi vasta kunnolla alkaakin. Joko Selinillä on mukava kutina pudotuspeleistä ja niiden läheisyydestä?

- Joo, on. Ja sitten taas toisaalta olemme olleet aika kovassa tahdissa viime aikoina, kuten monet muutkin joukkueet. Ei tämä taukokaan ole yhtään huono asia. Saadaan hoidella vammoja pois. Jos saisimme sitten tauon jälkeen Tyrväisen ja Carlssonin takaisin sekä mahdollisesti Kasken, Selin kertoi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!