VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Liiga antoi veteraanipakille pelikiellon - kurinpitohistoria kovensi tuomiota

9.2.2018 - 15:18:40


Liigan kurinpitodelegaatio on määrännyt Lukon Jyri Marttiselle kolmen ottelun pelikiellon tiistain Lukko–Pelicans-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Ottelun erotuomarit tuomitsivat Marttiselle tämän taklauksesta Pelicansin Severi Lahtiseen pienen rangaistuksen ja käytösrangaistuksen syynä pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus (2+10).

Kurinpitodelegaatio toteaa, että videotallenteelta tehtyjen havaintojen mukaan Marttinen taklaa tilanteessa kiekollisena pidettävää Pelicansin Lahtista. Marttinen suorittaa voimakkaan taklauksen siten, että kontaktissa Marttisen olkapää osuu Lahtista päähän ja samanaikaisesti pelaajien välillä on myös vartalokontakti. Koska taklauksessa tapahtuu osuma myös Lahtisen päähän, kyse on säännössä 124 tarkoitetusta päähän kohdistuneesta taklauksesta.

Pelaajan kurinpitohistorialla on vaikutus rangaistuksen pituuteen. Aiemmat Liigan kurinpitomenettelyssä määrätyt pelikiellot vastaavan kaltaisista teoista kolmen edellisen kauden ajalta ovat rangaistuksen koventamisperuste. Marttisella on kurinpitohistoriaa yhden päähän kohdistuneen taklauksen osalta viime kaudelta (tapaus 29/2016-2017), joten Marttiselle nyt määrättävää rangaistusta ankaroitetaan yhdellä ottelulla.

Lähde: Liigan verkkosivut


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!