KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n ruotsalaisvahvistus jälleen TPS:n turma - "Tätä on kysytty aiemminkin"

3.1.2018 - 21:28:18


Helsingin IFK:n ruotsalaisvahvistus Patrik Carlsson on äitynyt hyvään maalivireeseen. Carlsson teki keskiviikkona HIFK:n voittomaalin, kun joukkue kaatoi jääkiekon SM-liigassa TPS:n jo kolmannen kerran tällä kaudella. Loppunumerot kirjattiin 2-1.

TPS oli juuri noussut tasoihin päätöserän puolivälissä, mutta heti perään Carlsson iski lukemiksi 2-1. Osuma jäi ottelun viimeiseksi. Carlsson teki maalin jo kolmannessa perättäisessä ottelussa.

- Se oli tietenkin todella tärkeä maali. Ketjukaverit pelasivat sen tilanteen hyvin. Meillä oli aiemmin pelissä hyviä paikkoja, Carlsson sanoi ottelun jälkeen.

TPS:ää vastaan Carlssonilla on kulkenut koko kauden ajan. Lokakuun Turun-kohtaamisessa hän hurjasteli tehot 1+3 ja edellisessä Helsingin pelissä joulukuun alussa hän iski tehot 0+2.

- Minulta kysytty tätä aiemminkin. Luulenpa, että kyse on lähinnä sattumasta, mutta nämä ovat mukavia pelejä TPS:ää vastaan. TPS:ää vastaan pelit ovat nopeita ja taitoa on kentällä paljon. TPS:ää vastaan on hauska pelata, Carlsson viestitti.

HIFK otti keskiviikkona toisen peräkkäisen voittonsa. HIFK:lla kulkee nyt hyvin, mutta joulukuun puolella joukkue ehti hävitä neljä ottelua putkeen.

- Näin se vaan joskus menee. Kauteen tulee ylä- ja alamäkiä. Olemme nyt oikealla tiellä uudestaan. Meillä on vielä enemmänkin annettavaa. Teemme voittamisen kannalta oikeita asioita tällä hetkellä. Blokkaamme paljon laukauksia ja teemme oikeita ratkaisuja jäällä. Ne ovat ihan perusasioita. Kun jatkamme näin, niin meillä on mahdollisuus voittaa joka peli, Carlsson sanoi luottavaisena.

Carlsson ei alkukaudesta maaleilla juhlinut. Hän on pelannut läpi kauden kelvollisesti, mutta paremmalla viimeistelyllä maaleja voisi olla kasassa paljon enemmän. Nyt tuntuu, että Carlsson käyttää maalipaikkansa armottomasti hyväkseen. Mikä on muuttunut?

- En usko, että mikään on niin paljon muuttunut. Suurin ero on se, että nyt teen maaleja. Minulla on ollut läpi kauden maalipaikkoja. On tuntunut koko kauden hyvältä pelata hyvien ketjukavereiden kanssa, Carlsson sanoi.

Niin ne ketjukaverit. Carlsson näyttää löytäneen hyvän kemian Juhani Tyrväisen ja Vili Sopasen kanssa.

- Joo, olemme pelanneet muutaman pelin yhdessä ja se on tuntunut hyvältä. Luomme joka pelissä paljon maalipaikkoja. Se on ollut hyvä huomata.

Carlsson myöntää, että alkukauden maalittomuus hieman rassasi.

- Totta kai. Alkukaudesta olin paljon turhautuneempi. Pelien voittaminen tulee tietysti ensimmäisenä asiana ja sitten vasta omat tehot. Pelaaminen tuntui jo silloin kuitenkin hyvältä kun loimme paljon tekopaikkoja. Tietysti nyt on mukavaa, kun olen saanut myös maaleja itse, Carlsson linjasi.

Carlssonin itseluottamus on kasvanut maalien myötä. Hän sanoo kuitenkin, että on nyt pelannut kokonaisuutena paremmin kuin monena aikaisempana vuonna.

- Kyse on tietysti myös itseluottamuksesta, mutta on minulla ollut aikoja, etten juurikaan saanut maalipaikkoja, mutta tein silti maaleja niistä vähistäkin paikoista. Mielummin luon paljon paikkoja ja annan maalien tulla sitä kautta kuin että en loisi paljon paikkoja, mutta tekisin silti maaleja, Carlsson sanoi.

Patrik Carlsson pelaa ensimmäistä kauttaan HIFK:ssa ja Suomessa. Ennen HIFK-siirtoaan ruotsalainen pelasi SHL-seura Frölundassa.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

Olli Juolevin kausi paketissa

19.12.2018 05:30:10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jokerit ahdingossa Moskovassa

18.12.2018 20:10:38