COOLBET: 150 € BONUS + 200 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

HIFK:n Selin oli ylpeä joukkueesta - "Ei ollut helppo tilanne"

30.12.2017 - 20:45:05


Helsingin IFK korjasi kurssiaan jääkiekon SM-liigassa lauantaina, kun KooKoo kaatui 4-0.

HIFK:n lähtötilanne otteluun ei ollut helppo, sillä joukkue oli pelannut edellisenä iltana Jyväskylässä ja tullut vasta aamuyöstä takaisin kotiin. Kaiken lisäksi JYP-ottelu jätti paljon parantamisen varaa. Lauantaina askissa nähtiin kuitenkin raikas HIFK.

- Siitä iso plussa joukkueelle, että keskittyminen pysyi ja saimme pelattua koko 60 minuuttia. Myös fyysinen valmistautuminen ansaitsee kiitokset, sillä ei se ole helppo tilanne lähteä pelaamaan tässä tilanteessa levännyttä joukkuetta vastaan. Me olimme kuitenkin vasta puoli kahden aikaan yöllä Helsingissä. Silloin on tehty oikeita asioita, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin kiitteli.

- Ensimmäinen erä oli todella hyvä meiltä. Toisessa erässä iski hieman laiskuus päälle ja etäisyydet kasvoivat. Sitä kautta KooKoo pääsi pelaamaan omaa hyökkäyspeliään. 2-0-maali oli sitten meille äärimmäisen tärkeä. Hyvä päätös joukkueelta tuohon kolmanteen erään. (Patrik) Carlsson on kyllä hyvä. Pelasi jo eilen hyvin vahvasti, vaikka muu joukkue oli vähän vaiheessa. Hän jatkoi tänään hyviä suorituksia. Muutenkin tuo Tyrväisen ketju näytti taas ihan omalta itseltään, Selin sanoi.

Päävalmentaja kehui myös monen kuukauden tauon jälkeen kehiin palannutta maalivahti Kevin Lankista, joka torjui heti paluupelissään nollapelin.

- Erittäin varma ja rauhallinen peli häneltä. Tyylikäs nollapeli ja sisääntulo, Selin kiitteli.

HIFK on nyt positiivisen ongelman edessä, sillä joukkueella on kolme hyvää maalivahtia. Yhdelläkään toisella Liiga-joukkueella ei ole vastaavaa kolmikkoa esittää. Mikä on suunnitelma veskarien suhteen?

- Sitä tietysti tässä nyt mietitään. Mennään viikko kerrallaan. Tälle viikolla meille oli juuri tämä suunnitelma, että Lankinen pelaa tämän pelin. Se oli päätetty jo viikko sitten. Bäckström tuli eilen vaikeassa tilanteessa hyvin sisään Jyväskylässä. Tämä on tavallaan mielenkiintoinen ja poikkeuksellinen tilanne, mutta viikko kerrallaan edetään ja katsotaan sitten, Selin selvitti.

Toinen HIFK:n onnistuja oli kapteeni Lennart Petrell, joka iski sadannen maalinsa SM-liigassa.

- Se oli hieno juttu. Toivotaan nyt, että sitä Suomi100:kin voidaan viettää maltilla, sillä jo keskiviikkona on TPS täällä, Selin sanoi.

HIFK palasi voittokantaan lauantaina, mutta sitä edelsi kaksi todella heikkoa esitystä Pelicansia ja JYPiä vastaan.

- Valmius oli luokattomalla tasolla. Kyllä me niitä asioita kävimme läpi, mitä syitä sen taustalla mahdollisesti oli. Se vaan menee vähän niin, että siihen löytyy kaikennäköisiä syitä. Eilen taas meillä oli kyllä hyvä valmius pelata, mutta me teimme niin isoja virheitä ja toisaalta JYP oli kyllä aika lentokelissä, Selin mietti.

HIFK on joulun jälkeen ottanut vain kolme pistettä kolmesta pelistä. Se on liian vähän.

- Ei se kolme pistettä kolmesta pelistä missään nimessä tyydytä. Mutta toisaalta sitten nyt se voitto kaivettiin vaikeassa paikassa ihan hyvällä pelillä. Se on hyvä asia, Selin linjasi.

Teksti: Ville Hirvonen (@hirvonenville), Helsingin jäähalli


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

NHL, perjantain tulokset

20.1.2018 08:34:34