COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

JYP-ikoni Tuomas Pihlman ripustaa hokkarit naulaan

6.10.2017 - 13:24:40


JYP-ikoni Tuomas Pihlman lopettaa mittavan kiekkouransa. Asiasta tiedotti JYP perjantaina.

34-vuotias Pihlman on toiminut JYP-urallaan kapteenina sekä varakapteenina, ollen mukana voittamassa JYPille ensimmäistä Suomen mestaruutta 2009, toista mestaruutta 2012 sekä kolmea pronssimitalia. Liigassa Pihlman takoi 633 runkosarjan ottelussa 309 tehopistettä ja playoffseissa 104 ottelussa 43 tehopistettä. Liigassa Pihlman rikkoi 30 tehopisteen rajan viidesti ja 20 maalin rajapyykki rikkoutui kolmella kaudella.

A-maaotteluita miehen vyöltä löytyy 29 kappaletta. Tuomakselle kertyi ammattilaisurallaan pääsarjatason otteluita runkosarja ja playoffsit mukaan lukien 1045 kappaletta.

- Tuomas on tärkeimpiä palasia JYPin menestyksen takana. Seura on kiitollinen, että Pile valitsi JYPin NHL-vuosien jälkeen ja pelasi uransa huipulla Jyväskylässä. Tuomaksen tekeminen ja oleminen on aina ollut ensiluokkaista. JYP haluaa kiittää Tuomasta kaikista näistä hetkistä, jotka olemme saaneet yhdessä viettää, kommentoi JYPin puheenjohtaja Jukka Seppänen.

- Päätös jättää jääkiekon pelaaminen herättää minussa paljon tunteita. Jääkiekko on kulkenut mukanani lapsesta lähtien ja ammatikseni olen saanut pelata sitä puolet koko elämästäni. Olen saanut kokea paljon ainutlaatuisia hetkiä. Jokainen saavutettu mestaruus on ollut ainutlaatuinen ja upea. Mieleenpainuvin hetki urallani on JYPin paidassa saavutettu ensimmäinen mestaruus 2009, kommentoi Pihlman uraansa.

Kiekkouransa JYP-paidassa 13-vuotiaana aloittaneen Pihlmanin ensimmäinen liigaottelu oli kaudella 1999-2000 vasta 17-vuotiaana. Samalla kaudella hän oli mukana voittamassa alle 18-vuotiaiden maajoukkueelle maailmanmestaruutta.

Vuonna 2001 New Jersey Devilsin varasi Pihlmanin toisella kierroksella. Pohjois-Amerikan kausilla Pihlman pelasi 15 NHL-ottelua (1+1) sekä 271 AHL-ottelua tehoin 104.

- Pohjois-Amerikan reissu oli todella upea kokemus urallani. NHL oli ollut pienestä pojasta asti unelmani ja sain mahdollisuuden olla NHL-pelaaja muutaman pelin ajan. Vuodet Pohjois-Amerikassa olivat hienoa ja opettavaista aikaa.

JYP-Sport-ottelu lauantaina 18.11. on Tuomas Pihlmanin ilta.

- Tuomas Pihlman on pelannut tiensä meidän kaikkien sydämiin ja ollut iso osa JYPin nousua nykyiselle tasolleen. Tuomaksen ura on kiistatta yksi keskisuomalaisen kiekkoilun komeimmista. Haluamme muistaa Pileä järjestämällä Tuomas Pihlmanin illan 18.11. JYP-Sport-ottelussa. Menestystä Pilelle uusiin kiekkouran jälkeisiin hetkiin, kommentoi JYPin toimitusjohtaja Aku Vallenius.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL-kausi alkaa 3. lokakuuta

21.6.2018 09:57:19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taylor Hall on NHL:n MVP

21.6.2018 05:24:51