Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Auto paiskautui rajusti päin betoniseinää - jalkaansa loukannut Niclas Grönholm: ”Aika nopeasti muututtiin matkustajaksi”

24.07.2021 - 22:17:00


GRX-SET World RX Teamin Hyundaita ajava Niclas Grönholm joutui keskeyttämään rallicrossin MM-avauksen semifinaalin, jonka seurauksena tie finaaliin nousi pystyyn.

Suomalaiskuljettajan sijoitus Barcelonassa oli kahdeksas. Kilpailun voittoon ajoi Peugeotin ruotsalaiskuljettaja Kevin Hansen.

Grönholmin kisa päättyi semifinaalin ensimmäisellä kierroksella rajuun osumaan päin rataa reunustanutta seinää. Suomalaiskuljettajan takana ajanut Hollannin Kevin Abbring osui Hyundain takakulmaan, jonka seurauksena auto paiskautui rajusti päin betoniseinää.

Grönholm loukkasi törmäyksessä jalkaansa, mutta on kunnossa. Suomalaiskuljettajan auto sen sijaan romuttui melko pahoin.

- Siinä tilanteessa aika nopeasti muututtiin matkustajaksi. Osuma seinään on aika kova. Loukkasin törmäyksessä hieman jalkaani. Turvotusta on, mutta ei se vielä ainakaan pahemmaksi ole muuttunut, Grönholm kertoi.

Eilen perjantaina Grönholm ajoi kahdessa ensimmäisessä alkuerässä kahdesti viidenneksi. Yön aikana GRX-SET World RX Team sai parannettu autoa, jonka jälkeen sijoitukset lauantain kahdessa viimeisessä alkuerässä olivat kaksi neljättä sijaa. Semifinaaliin Grönholm starttasi eturivistä ruudusta kaksi.

- Oletimme olevamme perjantaina korkeammalla, mutta emme löytäneet lisää vauhtia, ja lisäksi tein pieniä ajovirheitä siellä täällä. Radan korkea lämpötila ei auttanut asiaa yhtään. Myös autoni uusi moottori oli jostain syystä ”tahmea” ja ajamiseni kanssa olisi ollut parannettavaa. Lauantaina paransimme sekunnilla ja automme oli hieman parempi, mutta se ei ollut riittävä askel eteenpäin, Grönholm summasi.

MM-sarjan seuraavaksi kaavaillut osakilpailut Saksan Nürburgringiltä on siirretty rata-aluetta kohdanneiden suurtulvien takia marraskuun loppuun. Seuraavan kerran MM-pisteitä on jaossa 20.–22. elokuuta Ruotsin Höljesissä.

- Hyvä, että Saksa siirtyi eteenpäin, sillä ei tuolla autolla siellä olisi kilpaa ajettu. Sen verran se on tuusan nuuskana ja vähän kaikki autosta on rikki. Meillä on onneksi pätevät kaverit rakentamaan auto uudelleen ajokuntoon, mutta hetki siinä menee.

Lähde: Tiedote. Kuva: GRX/Jan Kåre Rafoss


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

  

 

 

 

HJK pettyi Veikkausliigassa

19.09.2021 16:50:32