Mainos: NFL-kausi 2020-21, nappaa 10 euron ilmaisveto joka viikko!
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Aikuisviihdealalle siirtynyt autourheilija on yhä katkera tiimilleen - ajattivat naiskuljettajaa vain yhdestä syystä: ”Seksi myy”

18.10.2020 - 23:03:18


Australialainen Renee Gracie, 25, kilpaili maansa rata-autosarjoissa vuoteen 2019 asti, kunnes hän sai kohtelustaan tarpeekseen ja teki radikaalin liikkeen vaihtamalla aikuisviihdealalle.

Gracie nousi kilpaurallaan parhaimmillaan V8 Supercars-sarjaan ja hän muodosti historian ensimmäisen naisparin vuonna 2015 Bathurst 1000-kisassa sveitsiläisen Simona de Silvestron kanssa.

Gracie korvattiin Dragon Motor Sport-tiimissä myöhemmin Jordan Boysilla. Perusteluna oli vaisu menestys.

Gracie näkee asian kuitenkin edelleen täysin toisin. Gracien mukaan häntä ajatettiin vain ja ainoastaan niin kauan, kuin tiimi hyötyi hänestä rahallisesti.

- He väittävät edistävänsä naisten kilvanajoa. Se on hauskaa ja se on ristiriitaista, koska he käyttivät minua vain hyväkseen. Seksi myy, hyvännäköinen kuljettaja, Gracie muotoilee Daily Telegraph-lehdelle.

- Kilpailin vuosia kehityssarjoissa ja Supercars halusi mainostaa, että olen nainen, joka kilpailee. Olin tämä "seksi myy" -hahmo heille. Olen nyt alalla, jossa ansaitsen hyvin ulkonäölläni. Nyt he eivät halua olla enää missään tekemisessä kanssani, Gracie jatkaa.

Gracie pelkää, että naiskuljettajien tilanne ei tule olemaan jatkossakaan valoisa aussisarjassa.

- Supercars-sarjassa on ihmisiä, joilla on vanhan koulukunnan mentaliteetti. Nyt on vuosi 2020 - joidenkin asioiden on muututtava. Se on kuitenkin kova työmaa naisille. En usko, että näemme naiskuljettajia siellä pitkään aikaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!