Lyö viikon aikana vähintään 3 kohteen yhdistelmäveto NHL-kohteista 10 € panoksella, saat 10 € riskittömän vedon NHL:n Live-vedonlyöntiin
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiskuski ajoi komean voiton Ruotsissa - ”Taso oli yhtä kova kuin MM-sarjassa”

5.7.2020 - 20:00:05


Rallicrossin RX2- (Supercar Lites) luokassa MM-tasolla kilpaileva Jesse Kallio aloitti koronapandemian viivästämän rallicrosskauden Ruotsin Höljesissä voitolla.

Suomalaiskuljettaja hallitsi rankkasateen kastelemalla radalla ajettua All-Star Magic Weekend -kutsukilpailun Supercar Lites -finaalia lähdöstä maaliin.

Rallicrossin kansainvälinen kilpailukausi käynnistyi viikonloppuna All-Star Magic Weekend -kutsukilpailulla Ruotsin Höljesissä. Supercar Lites -luokassa kilpaileva Jesse Kallio voitti sunnuntain finaalin ja sijoittui torstain avauskilpailussa teknisten murheiden jälkeen seitsemänneksi.

Lauantaina ja sunnuntaina ajetuissa karsintaerissä Kallion vauhti oli torstain tavoin erinomaista. Suomalaiskuljettaja nousi semifinaalin paalupaikalle kolmen erävoiton ja yhden kakkossijan tuloksena. Semifinaalissa Kallio jäi startissa toiseksi, hän ajoi välittömästi jokeri-lenkille ja nousi viimeisellä kierroksella lähdön kärkeen ja voittoon. Semifinaalin ykkössija merkitsi luokan finaalin paalupaikkaa.

Supercar Lites -luokan finaali on suomalaiskuljettajan näytöstä alusta loppuun. Kallio sai hyvä startin ja piti kärkipaikkansa. Viiden kierroksen mittaisen finaalin aikana Kallio ei luopunut kärkipaikastaan vaan ajoi ykkösenä ruutulipulle.

- Sain semifinaalissa huonon lähdön. Tuurini kääntyi torstaista toisin päin, sillä viimeisellä kierroksella kärjessä ajaneet kolaroivat ja nousin voittoon. Finaalissa sain onnistuneen startin, eikä viiden kierroksen aikana johtopaikkani ollut oikeastaan missään vaiheessa uhattuna.

- Ennen finaalia sain vinkkejä, miten Lites-luokan autolla sateessa startataan, sillä en ollut koskaan aiemmin ajanut vastaavalla autolla näin karmeassa vesisateessa. Sain hyvä startin ja sadekelillä mutaisella radalla kärkipaikan merkitys korostui. Näit puhtaasta etulasista hyvin ulos ja pystyt ajamaan omaa ajoasi.

- Puskin menemään kovaa, mutta tällä kertaa ei tarvinnut mitään älytöntä riskiä ottaa. Kolmen ensimmäisen kierroksen aikana sain jokaisella kierroksella ajettua sekunnin eroa muihin, joten kaksi viimeistä kierrosta oli varaa jo varmistella. Hieno voitto. Tuntuu hyvältä, sillä luokan taso täällä oli yhtä kova kun tulevassa MM-sarjassa, Kallio iloitsi.

All-Star Magic Weekend -tapahtuman avauspäivänä torstaina ohjelmassa oli ensimmäiset karsintaerät, semifinaalit ja finaali. Kallion vauhti oli myös torstaina erinomaista. Suomalaiskuljettaja oli kahden ensimmäisen karsintaerän nopein.

Teknisiä ongelmia syntyi kolmannessa ja viimeisessä karsintaerässä, jossa Kallion auton vaihteensiirtäjän pultti katkesi ja vaihde jäi kakkosvaihteelle jumiin. Vastoinkäymisistä huolimatta Kallio pystyi ajamaan erässään maaliin ja se riitti toisen semifinaalin paalupaikkaan.

Tekniset ongelmat jatkuivat kuitenkin semifinaalissa, jossa johtoasemassa ajaneen Kallion autosta petti pyörän napa. Keskeytyksen tuloksena Kallion kohtalona oli pudota ensimmäisenä finaalin ulkopuolelle. Kokonaistuloksissa Kallio jäi sijalle seitsemän.

Rallicrossin MM-sarja käynnistyy 19-.20. elokuuta samaisella Höljesin moottoriradalla Ruotsissa. Neljän päivän aikana toteutettu kutsukilpailu toimi kuljettajille ja tiimeille hyvänä kenraaliharjoituksena tulevaan.

- Oli hyvä tietää, vauhtini on kohdallaan. Torstainakin olisi vauhdin puolesta ollut mahdollisuudet voittoon. Tämä oli myös ehdottoman tärkeä testikisa tulevaa varten. Kun nyt vielä sattui käytännössä kaikki mahdolliset kelit ja ajo-olosuhteet, joista sain tärkeätä oppia. Näin myös, että vauhtini on pahimpiin vastustajiin nähden kohdallaan. Voitto toi tervettä itseluottamusta tulevaan, Kallio muistutti.

Kuva: Jakub Nitka/OMSE


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!