NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Aki Ajo myöntää AL:lle - pojan MotoGP-uran päättyminen oli helpotus hänelle: ”Se oli henkisesti raskasta aikaa meille molemmille"

2.4.2020 - 11:28:08


Tallipäällikkönä jo kuusi maailmanmestaruutta saavuttanut Aki Ajo on avautunut Aamulehdelle niistä kausista, jolloin hänen poikansa Niklas kilpaili Moto3-luokan MM-sarjassa.

Niklas Ajo ajoi ensimmäisen MM-osakilpailunsa vuoden 2010 marraskuussa Valencian Ricardo Tormo-radalla ollessaan 16 vuoden ikäinen. Kyseessä oli niin sanottu villin kortin Moto3-kisa.

Hän jatkoi sen jälkeen sarjassa ja samassa luokassa viisi kautta. Tiimeinä olivat Interwetten, TT Motion Events Racing, Avant Tecno Husqvarna Ajo ja RBA Racing.

Aki Ajo muistuttaa, että hän oli poikansa tallipäällikkö sittenkin vain yhden kauden ajan. Kyse oli Husqvarna-kaudesta, jolloin Niklas Ajon tallikaverina ajoi britti Danny Kent.

- Emme kumpikaan olleet valmiita siihen. Se oli erilainen tilanne ja monellakin tapaa hyvin vaikeaa aikaa. Suoraan sanoen meillä meinasi mennä välit kokonaan poikki, Aki Ajo myöntää IL:lle.

- Onneksi niin ei käynyt, ja nyt olemme jälleen isä ja poika sekä hyviä työkavereita. Tällä hetkellä olemme todella hyvissä väleissä, Ajo jatkaa.

Ajo korostaa, että asioista pitää puhua niiden oikeilla nimillä maailman huipulla.

- Tämä on todella raaka ja virheherkkä urheilulaji. Jos valmistamme nuorta sinne huipulle, pitää koko ajan olla rehellinen ja se tarkoittaa myös sitä, että sanotaan asioita, joista ei tule hyvä mieli. Joskus niiden sanominen on ollut minulle liiankin helppoa. Kyllä minä olen siitä paljon kärsinytkin.

Aamulehti kysyy Ajolta, oliko hän helpottunut, kun Niklas lopetti uransa.

- Joo, kyllä. Se oli henkisesti raskasta aikaa meille molemmille. Se häiritsi minun työtäni, mutta olin vielä huolestuneempi siitä, että se häiritsi hänen kehittymistään nuorena. Onneksi se kääntyi siihen, että hän sai siitä ammatin. Niklas on paljon vapautuneempi nyt meidän Moto3-tiimin insinöörinä. Huomaan, että hänellä on jopa enemmän intohimoa siihen hommaan. Hän on todella nuorena vastuullisessa asemassa varikolla.
Lähde: Aamulehti
Kuva: Red Bull KTM Ajo


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!