NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

355,2 km/h! Aki Ajon suojatti tykitti huippunopeusennätyksen

25.2.2020 - 12:36:06


Aki Ajon manageroima australilaiskuljettaja Jack Miller osoitti Losailin radalla Qatarissa ajetuissa MotoGP-luokan viimeistelytesteissä, että vauhti on kohdallaan kisapituuksissa, yksittäisissä vedoissa ja myös huippunopeudessa mitaten.

Kolmen päivän mittaisen testijakson viidenneksi kovimman kierrosajan takonut Miller tykitti Pramac-tiimin Ducatilla aavikkoradan 1068 metrin mittaisella pääsuoralla uuden huippunopeusennätyksen 355,2 km/h.

Losailin aiempi ennätys, 352,0 km/h oli Hondan Marc Marquezin nimissä viime vuodelta.

MotoGP-luokan virallinen huippunopeusennätys on puolestaan Ducatin tehdastallin Andrea Dovizioson käsialaa. Dovizioso huimisteli viime vuoden Italian GP:n yhteydessä Mugellossa lukemat 356,7 km/h.

Mugello on rata, jonka 1141 metrin mittaisella suoralla huippunopeusennätykset runtataan käytännössä jo vuosittain romukoppaan, kunhan kelit ovat kohdallaan. Ja sitähän ne yleensä Toscanan upeissa maisemissa aina ovat.

Suomalaisilla jääradoillakin taannoin vauhtiaan väläytelleen Millerin nopein kierros kulki testeissä ajassa 1.54,105. Jackass-lempinimeä totteleva varikoiden väriläiskä Miller jäi sillä 0,247 sekuntia pohjat lukemin 1.53,858 viimeistelleestä Yamahan tehdastallin Maverick Vinalesista.

Yamaha-kuljettajat hallitsivat tapahtumia radalla, jossa MM-kausi jyrähtää perinteisesti käyntiin reilun viikon kuluttua. Yamahan Petronas-satelliittitiimin kuljettajista Franco Morbidelli ajoi toiseksi ja Fabio Quartararo kolmanneksi. Suzukin Alex Rins oli neljäs. Morbidelli jäi pohjista vain 33 tuhannesosaa ja Quartararo 0,180 sekuntia.

Testijakson päätöspäivänä kertaalleen kaatunut Vinalesin tallikaveri Valentino Rossi päätyi 12:nneksi 0,474 sekuntia kärjen takana.

- Uskomatonta, sillä 15 kuljettajaa ajoi puolen sekunnin sisään. Tämähän on kuin Moto2-luokassa. Se tietää hyvää sarjalle ja faneille, Yamahan tehdastallin ja mahdollisesti koko sarjan tämän kauden jälkeen hyvästelevä Rossi, 41, toteaa tiiminsä tiedotteessa.

Kuva: Pramac Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!