FUTISVISA: VASTAA KYSYMYKSIIN JA VOITA 10 EURON ILMAISVETO LIVE-VEDONLYÖNTIIN
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sami Seliö koki kovia Kiinassa: ”Ensimmäisen kerran F1-urani aikana”

19.10.2019 - 14:31:58


F1-veneiden kaksinkertainen maailmanmestari Sami Seliö keskeytti Xiamenin GP:n Kiinassa vaihteistorikkoon yhdeksän kierrosta ennen maalia. Tallin toinen suomalaiskuljettaja Filip Roms ajoi maaliin sijalla 12. Kilpailun ykkönen oli Italian Alex Carella.

F1-veneiden MM-sarjan neljäs osakilpailu päättyi Sharjah Teamin Seliön osalta yhdeksän kierrosta ennen maalia keskeytykseen.

Viidennestä ruudusta kilpailuun startannut Seliö sai huonon startin ja putosi kuudenneksi. Yhdeksän kierrosta ennen maalia Seliö ajoi kilpailussa edelleen kuudentena, kunnes suomalaiskuljettajan veneestä hajosi vaihteisto.

Kova tuuli ja aallokko loivat tapahtumalle haastavat olosuhteet. Muun muassa lajin kolminkertainen maailmanmestari Philippe Chiappe ajoi näyttävästi ympäri.

- Perä eli vaihteisto hajosi ensimmäisen kerran F1-urani aikana. Lähtö harmittaa. Jäin siinä, kun potkurini oli starttikiihdytykseen hieman liian suuri, joten moottori ei jaksanut vetää odotetulla tavalla.

- Kisan alussa säästelin venettäni ja varoin kovassa kelissä ehkä liikaakin, mutta veneeni sekä moottorini ovat ainakin yhä iskussa huomiseen kisaan. Silloin taas on uusi yritys ja hyökätään rajummin, Seliö lupaa.

Sharjah Teamin Roms jäi aika-ajossa ruutuun 14, josta suomalaiskuljettaja ajoi maaliin sijalle 12.

- Aika-ajossa ajamattomuuteni näkyi yliyrittämisenä ja virheinä. Kisa meni hyvin ja potkurivalintani oli ihan ok. Ajoin Victory Teamin Erik Starkin perässä koko kisan. Suorilla sain hyvin kiinni, mutta mutkissa hän oli nopeampi. Se oli osaltani sellaista perässä ajelua koko kisa. Huomenna uusiksi, Roms muistutti.

Sharjah Teamin uusi F4-S -luokan kuljettaja, Arabiemiraattien Manea Al Marzooq aloitti kautensa hyvin, sijoittumalla viikonlopun ensimmäisessä startissa neljänneksi.

F1-veneiden MM-sarja jatkuu huomenna Xiamenissa. Kiinan GP:n aika-ajot on ohjelmassa sunnuntaiaamuna klo 06.00 ja itse GP-osakilpailu klo 11.00 Suomen aikaa.

Kuva: Marko Mäkinen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!