NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

KymiRingin GP-kisalle vihreää valoa arvovaltaiselta taholta: ”En ole huolissani”

12.10.2019 - 23:04:05


Iitissä sijaitseva KymiRing on mukana MotoGP-sarjan kauden 2020 alustavassa kilpailukalenterissa.

Lopullinen vahvistus Suomen GP:n osalta siis vielä puuttuu, mutta ainakin kuninkuusluokan takavuosien maailmanmestari ja kansainvälisen moottoriliitto FIM:n turvallisuusvastaava Franco Uncini on vakuuttunut siitä, että KymiRingillä ajetaan MM-pisteistä 12. heinäkuuta.

KymiRingillä riittää vielä paljon rahaa nielevää työtä ja rakennettavaa, ennen kuin kokonaisuus saadaan FIM:n edellyttämällä tasolle. Italialaisella Uncinilla ei ole epäilystä siitä, että kaikki saadaan ajoissa kuntoon.

- En ole huolissani KymiRingistä, Uncini vakuuttaa Speedweekille.

- Ajoimme KymiRingillä testiajot elokuussa ja heille jäi sen jälkeen kymmenen kuukautta aikaa rakennustöille, Uncini jatkaa.

KymiRingin rata jakoi kuljettajien mielipiteet testijakson perusteella. Radan syheröä teknistä osaa arvosteltiin liian hitaaksi MotoGP-luokan pyörille.

Pääosa niistä mutkista ajetaan kakkosvaihteella ja ohitusmahdollisuuksia ei käytännössä ole. Pelkona on, että kyseisellä sektorilla kilvanajosta tulee enemmänkin jonossa köröttelyä.

Uncini näkee tilanteen hieman toisin.

- Kuten Ayrton Senna sanoi, ei ole olemassa mutkia, joita ei voi ajaa. Meillä ei ole syytä muutoksiin, ellei kyse ole sitten turvallisuudesta, Uncini tuo FIM:n kannan julki KymiRingin radan nykyiseen luonteeseen.

Kuva: Janita Lehtonen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!