NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Mika Kallio on yksi kandidaattimme” - MotoGP-tiimi etsii kuumeisesti kuljettajaa kaudeksi 2020

13.9.2019 - 23:06:36


KTM:n MotoGP-luokan tehdastiimi ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, kuka heillä ensi vuonna korvaa kesken sopimuskauden hanskat tiskiin lyövän ranskalaisen Johann Zarcon. KTM kuitenkin vahvistaa, että Mika Kallion nimi on edelleen tapetilla.

Kallio on paiskinut töitä KTM:n testikuljettajana espanjalaisen Dani Pedrosan kanssa. Pedrosa on tosin tehnyt varsin selväksi sen, että hän ei aio enää palata kisakuljettajaksi.

Kallion paluuta kisakuljettajaksi puoltaa parikin seikkaa. Ensinnäkin se, että hän tuntee pyörän läpikotaisin ja se, että kyseessä on vain kauden 2020 kattava sopimus. MotoGP-luokan sopimukset ovat pääsääntöisesti kahden vuoden mittaisia ja ensi vuonna kuljettajamarkkinoilla käynnistyy jälleen melkoinen ”silly season”

- Kaikkien kuljettajiemme sopimukset umpeutuvat kauden 2020 jälkeen, joten etsimme periaatteesta yhtä kuljettajaa yhdeksi kaudeksi, tallipäällikkö Mike Leitner kertoo Speedweekille.

Kallion lisäksi varikkopuheissa on esiin nostettu myös britti Bradley Smithin nimi. Smithin pesti KTM:llä päättyi viime kauteen ja hän siirtyi Aprilian testikuljettajaksi. Smith kilpailee meneillään olevalla kaudella myös uudessa sähköpyörien luokassa Niki Tuulin ja kumppaneiden rinnalla.

Leitner myöntää, että Smithin paluu KTM:lle on mahdollista.

- Meille jokainen sellainen kuljettaja, jolla ei ole sopimusta MotoGP-luokkaan kaudeksi 2020, on vaihtoehto. Mietimme nyt erittäin huolellisesti, mikä ratkaisu on tarkoituksenmukaisin ja järkevin. Bradley on yksi kandidaatti ja niin on myös Mika Kallio, Leitner vahvistaa.

Kuva: KTM


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!