NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallicross täyttää Kouvolan – SM-sarja huipentumassa

22.8.2019 - 22:33:55


RallyX Nordic -sarja tuo liudan pohjoismaisia rallicrosstähtiä kotimaisen yleisön eteen yhdessä Rallicross SM -sarjan kanssa, ja kilpailuun onkin tulossa huima määrä SuperCar-luokan autoja. Kyseessä on sekä RallyX Nordic -sarjan että rallicrossin SM-sarjan viimeistä edelliset osakilpailut.

SM-sarjan SuperCar-luokassa pistetilanne kaventui edellisessä Botniaringin osakilpailussa. Juha Rytkönen johtaa luokkaa 77 pisteellä, mutta perässä vaanii Joni-Pekka Rajala (68p) ja avausvoittonsa edellisessä osakilpailussa napannut Riku Tahko (67p). Neljäntenä on 57 pisteellä Jere Kalliokoski, joka taistelee tiukasti myös RallyX Nordic -sarjan mestaruudesta. Juuri tämän vuoksi Kalliokoski oli sivussa edellisestä Botniaringin osakilpailusta.

- Uskon, että Kouvolassa tulee olemaan todella kova kisa. Semifinaalipaikatkin alkaa olla tiukassa, sen verran kovia kuskeja on kuitenkin mukana. Täytyy olla täydellinen viikonloppu, jos siellä haluaa pärjätä, pistejohdossa oleva Rytkönen toteaa.

- Jos SM-pisteissä saisi eron pidettyä edes samana Jonttuun (Rajala) ja Rikuun nähden, niin siitä olisi hyvä lähteä Honkajoen päätöskisaan, Rytkönen ennakoi.

"Kuninkuusluokassa" mielenkiintoa lisää myös luokan moninkertainen Suomen mestari, kouvolalainen Atro Määttä, joka taluttaa Ford Fiestansa viivalle ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Määttä kilpaili myös viime kaudella ainoastaa juuri Tykkimäellä.

SRC-luokka on kulkenut tällä kaudella täysin hallitsevan Suomen mestarin Henri Haapamäen komennossa. Haapamäki johtaa luokkaa maksimipistein (90p) ennen toisena olevaa Jussi Klemolaa (65p). Himmeämmistä mitaleista onkin luvassa kovaa vääntöä, sillä ”Jonttu” Rajala on Klemolasta ainoastaan kolmen pisteen päässä ja Christian Jensen viiden pisteen päässä.

- Täytyy pitää mielessä, että katsellaan Jenseniä (Christian) ja Rajalaa (Joni-Pekka) taustapeilistä loppukausi, senhän pitäis riittää ainakin hopeaan, Klemola naurahtaa.

Autokrossi-luokassa on tilanne ennen kahta viimeistä osakilpailua huipputasainen. Rajala pitää kärkipaikkaa (69p) ennen Jori Seppälää (67p) ja Ville Mikkosta (65p). Takana vaanii myös Jari Koivistoinen sekä Tero Tukiainen, molemmat aivan iskuetäisyydellä kärkikolmikosta. Erityisesti tässä luokassa mitä vain voi vielä tapahtua kärkisijojen suhteen.

- Autokrossissa koitetaan hakea ihan tosissaan mestaruutta. Se on pirun tasainen ja hieno luokka ollut tällä kaudella. Siellä on ollut monta yllättäjää ja paljon eri kuskeja kärkikahinoissa, Rajala sanoo.

Kouvolan Tykkimäellä nähdään SM-sarjan ja RallyX Nordicin lisäksi myös RX Academyn tulevaisuuden tähdet Renaulteillaan.

Lähde: Rallicross SM


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!