VOITA MATKA SUPER BOWLIIN! Kerää pisteitä Super Bowl -vedonlyöntikisassa 18.11. – 1.12. ja lunasta paikkasi Miamin kisakoneeseen.
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Harmittaa tosi paljon" - suomalainen rallicrosslupaus jäi ensimmäisen kerran finaalin ulkopuolelle

17.6.2019 - 09:20:05


Sami-Matti Trogenin koko kauden jatkunut epäonni rallicrossin RX2-luokassa puhkesi täyteen kukkaan Norjassa. Hell oli 17-vuotiaalle Trogenille nimensä veroinen pätsi. Hän jäi finaalin ulkopuolelle.

Kauden kolmessa aiemmassa kilpailussa Trogen on raivannut tiensä finaaliin taidolla ja osittain onnellakin. Lohjalainen on ollut jokaisessa kilpailussa lopulta neljäs. Sijoitus sarjassa oli ennen Norjaa myös neljäs, nyt se on viides.

Kilpailuviikonloppu Hellin Lånkebananin upeissa maisemissa käynnistyi hyvin. Trogen ajoi harjoituksissa kärkivauhtia, mutta jo ensimmäisessä alkuerässä totuus iskettiin jälleen kerran silmille. Lähtöpaikka oli, kuten kauden jokaisessa kilpailussa, ulkoradalta. Eikä auto kiihtynyt kunnolla, joten heti alkoi tapahtua.

Ensimmäisessä erässä kilpakumppani kaatoi autonsa lähdössä ja Trogen sai tästä osumaa, ja meno osittain hajonneella autolla oli tahmeaa. Toisessa erässä hajosi rengas, ja kun kolmannessa kilpakumppanit kolaroivat edessä pistäen Trogenin ahtaalle, alkoi tunnelma Hellin pätsissä olla kuuma.

SET promotion -tallin mekaanikot löysivät vian joka on ollut autossa pidempään. Vaihteiston ns. katkaisija jäi vaihdon jälkeen hetkeksi päälle, mikä haittasi kiihtymistä ja jokaista vaihtokertaa. Kun tämä oli korjattu, ei Trogenia pidätelty neljännessä erässä. Startin jälkeen hän syöksyi suoraan jokerikierrokselle ja teki yleisöä villinneen ohituksen survaisemalla autonsa rajusti kanttikiveä hyväksi käyttäen kahdesta kilpakumppanista ohi.

Lisälenkin ajoitus onnistui täydellisesti. Trogen voitti erän ja oli kokonaistilanteessa kolmanneksi nopein.

Mutta sitten musteni. Semifinaalissa Trogenin lähtöpaikka oli toisesta rivistä, eikä lohjalainen päässyt sieltä hyökkäämään. Vaikka kierrosajat olivat vertailukelpoisia muihin nähden, ei rajusta yrityksestä huolimatta paikkaa finaaliin auennut. Trogen tuli kolhitulla autolla maaliin kuudentena.

- Jäin kaverin taakse ja kun yritin vähän epätoivoisesti ohi ei enää riittänyt tila. Harmittaa tosi paljon, kierrosajat olivat hyviä kun saatiin auto toimimaan, Trogen kertaa pettyneenä.

Trogen on lohjalainen autourheilija. Hän kuuluu Autourheilun lajiliitto AKK:n nuorisomaajoukkueen eli Flying Finn Academyn nuorten A-maajoukkueeseen ja on Olympiakomitean tukiurheilija.

RX2-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ruotsin Höljesissä 6.-7.7.

Lähde: Tiedote

Jan Kåre Rafoss Sami matti trogen bcn Sami-Matin tarina - tavoitteena autourheilun ammattilaisuus Sami-Matti Trogen on lohjalainen autourheilija. Hän kuuluu Autourheilun lajiliitto AKK:n nuorisomaajoukkueen eli Flying Finn Academyn nuorten A-maajoukkueeseen ja on Olympiakomitean tukiurheilija. Sami-Matti on saanut osakseen kansainvälistä huomiota aloittaessaan uransa rallicrossissa poikkeuksellisen nuorena. Hän teki historiaa voittamalla heti ensimmäisen kilpailunsa Rallycross Challenge Europe -sarjassa Unkarissa vuonna 2016. Hän voitti samana vuonna myös Viron rallicross-sarjassa Super1600 junior -luokan mestaruuden. Vuonna 2018 Sami-Matti teki sopimuksen yhteensä kolmeen eri sarjaan rallicrossissa. Hän sijoittui RX Academy On Ice -talvisarjassa neljänneksi ja voitti kesällä ajetun RX Academyn mestaruuden. Hän osallistui myös RX2 International -sarjaan. Parhaat sijoitukset sarjassa olivat Ranskan osakilpailussa 2. ja Kanadan osakilpailussa 5. sija. Nimi: Sami-Matti Trogen Syntynyt: 13.5.2002 Asuinpaikka: Lohja, Suomi Ammatti: Lukiolainen, Mäkelänrinteen urheilulukio Team: RX Academy Sarja: RX2 International series Auto: RX2 supercar lite


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

Jokerit kaatoi Moskovan Dynamon

22.11.2019 20:44:30