NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rallisprintin SM-sarja jatkuu Raahessa

23.5.2019 - 14:02:39


Rallisprintin kuuden osakilpailun SM-sarja on ylittämässä puolivälin, kauden neljäs osakilpailu kilpaillaan lauantaina 25.5. Raahessa. Kilpailupaikkana toimii Yritysperän alue, jonne on suunniteltu noin 2,8 kilometrin pituinen asfalttirata.

Raahessa SM-pistejahtiin on ilmoittautunut 147 kilpailijaa. Kaksivetoisissa mestaruustaistelu jatkuu mielenkiintoisista asetelmista, sarjan kärkipaikan jakavat Kokemäen Urheiluautoilijoiden Aro Salonen ja Etelä-Pohjanmaan Urheiluautoilijoiden Juha Mäkelä. Ford Escortilla kilpailevalla Salosella ja Toyota Corolla GT:llä kilpailevalla Mäkelällä on 35,5 SM-pistettä.

Kolmannen sijan pistetaulukossa ennen Raahen kilpailua jakavat Saarijärven Harri Rutanen ja anjalankoskelainen Mirko Kykkänen. Rutanen kilpailee Toyota Starletilla ja Kykkänen Toyota MR2:lla.

Autoliitto Härmää edustava, myöskin Toyota MR2:lla kilpaileva, Petri Jussila vaanii SM-pisteissä viidentenä, hänellä on 29 pistettä.

Raahessa on luvassa tiukka, tasainen pistetaistelu eri kaksivetoluokissa. Nelivetoisten SM-sarjaa johtaa kolmen osakilpailun jälkeen seinäjokelainen Jukka Ketomäki. Ketomäki kilpailee ralliautoluokassa R5-luokan Skoda Fabialla. Hänellä on kahden luokkavoiton ja yhden kakkostilan myötä kasassa 36,5 SM-pistettä. Rallisprintin SM-sarjassa kilpailija saa ajaa yhdessä, itsensä valitsemassa kilpailussa, taistella 1,5 -kertaisista pisteistä. Ketomäki kilpaili korotetuista pisteistä juuri edellisessä osakilpailussa Kauhavalla, joten luokkavoitto vei hänet tukevaan pistejohtoon.

Kotikilpailuunsa hyökkäävä raahelainen Pekka Keski-Korsu S2000-luokan Ford Fiestalla on SM-pisteissä toisena 30,5 pisteellä. Kolmantena nelivetoisten SM-pisteissä on ongelmien vuoksi pisteittä Kauhavalla jäänyt Tomi Hallia. Tuusulalaisella lajin seitsenkertaisella Suomen mestarilla on kasassa 22 pistettä.

Anjalankoskelainen Jukka Tenho on SM-pisteissä neljäs 18 pisteellä ja Järviseudun Urheiluautoilijoiden Samuli Pokela viides 16 pisteellä. Hallia, Tenho ja Pokela kilpailevat Mitsubishi Lancereilla.

Kauhavalla nuorten luokan Tuukka Hallia yllätti kaikki muut ollen kaikista nopein. Toisen polven kilpa-autoilija on nelivetoisen Mitsubishi Lancerin ratissa taatusti nopea myös Raahessa. On mielenkiintoista nähdä, onko17-vuotias nuorukainen jälleen kaikista nopein kilpailija myös Raahessa.

Raahessa kilpailtiin viimeksi SM-pisteistä toukokuussa 2017. Silloin kilpailun nopein oli Tomi Hallia. Lauantaina illalla tiedämme, kuka on nopein Raahen kilpailussa tänä vuonna.

Lähde: SM-sarjan tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ronaldo pelasti Juventuksen

21.9.2019 20:45:35