NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ferrarin tallimääräyksille piikittelyä toiselta punaiselta tiimiltä

20.5.2019 - 10:03:22


Ferrarin F1-tallin päällikkö Mattia Binotto on joutunut taiteilemaan jo alkukaudella paljon parranpärinää aiheuttaneiden tallimääräysten kanssa Mercedeksen ylivaltaa vastaan taistellessaan. Kaksipyöräisten kuninkuusluokan, eli MotoGP:n punaisessa tiimissä tilanne on täysin toinen.

Hondan Marc Marquez oli sunnuntaina ajetussa Ranskan GP:ssä täysin ylivoimainen. Viihdyttävimmän jännitysnäytelmän tarjoilivatkin Ferrarin kanssa samoissa väreissä kilpailevan Ducatin tehdastiimin Andrea Dovizioso ja Danilo Petrucci, jotka kapinoivat kakkossijasta. Vääntö päättyi reilulla kymmenyksellä Dovizioson eduksi.

MM-pisteissä toiseksi noussut Dovizioso tähdensi kisan jälkeen, että tallimäääräykset ovat vieras käsite MotoGP:ssä.

- Olen iloinen, että tilanne ei ole sama kuin F1:ssä. Jos tämä olisi ollut tänään F1-kisa, niin kyllä, mutta meidän lajissamme ei tätä käytäntöä ole, Dovizioso vastasi kysymykseen siitä, olisiko Ducatin tallimääräys ollut paikallaan hänen edukseen.

Dovizioso toki myöntää, että eräänlaisia tallimääräyksiä myös MotoGP:ssä noudatetaan. Kyse on kuitenkin vain lähinnä siitä, että tallikaverin kisaa ei mennä pilaamaan millään yltiöpäisillä liikkeillä.

- Onhan se (tallimääräys) tavallaan hyvä idea, kun haetaan maksimaalista pistepottia, mutta meidän lajissamme tilanne on yleensä erilainen F1:hteen verrattuna, Dovizioso muotoilee.

Kuva: Ducati


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!