NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

”Mika Kallion kanssa tehtiin virhe” - suomalaiskuskin pääpomo on katumapäällä

19.4.2019 - 12:06:24


KTM:n kunnianhimoinen MotoGP-projekti on kokenut kahden viimeisen vuoden aikana pari kovaa takaiskua. Ikävin niistä oli testikuljettaja Mika Kallion paha loukkaantuminen viime vuonna ajetussa Saksan GP:ssä. KTM maksaa siitä vieläkin kallista hintaa Kalliolta ajamatta jääneiden satojen testikierrosten muodossa.

KTM:n toimitusjohtaja Stefan Pierer on tämän vuoksi katumapäällä aiempien päätöstä osalta.

Tehtyä ei saa tekemättömäksi, mutta jo pitempään on ollut selviö, että Kalliolle ei ole tarjolla tällä kaudella enää villin kortin kisaohjelmaa. Viime kaudeksi suunniteltu ohjelma kattoi peräti 5-6 villin kortin kisaa.

- Jos kysytte, mitä teimme väärin aiempina vuosina, niin minun vastaukseni on tämä: liian monta villin kortin kilpailua, jotka johtivat Kallion loukkaantumiseen, Pierer myöntää Speedweekille.

Kallio teki muutamissa villin kortin kisoissa loistavaa työtä jättäen KTM:n kisakuljettajat taakseen. Kallio on kerännyt myös tältä osin varauksettomat kehut Piererilta, mutta silloin ei metsää ole aina nähty puilta. Kallion tärkein tehtävä on kehittää pyörää. Sitä KTM:n pääpomokin nyt alleviivaa.

- Kuljettaja ei keskity silloin testaamiseen, vaan pikemminkin valmistaa pyörää tuloillaan olevaa GP:tä varten, Pierer viittaa villin kortin kisojen puoleen.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!