NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Laaksosen Formula 3-kauden viimeinen testijakso jätti toivomisen varaa

18.4.2019 - 20:05:58


Formula ykkösten oheisluokan FIA Formula 3-luokan kauteen valmistavat testit on saatu päätökseen Hungaroringin moottoriradalla Unkarissa. Poutasäässä ajetuissa kaksipäiväisissä testissä MP Motorsportin suomalaiskuljettaja Simo Laaksonen kiersi Hungaroringin moottorirataa eilen kaikkiaan 62 kierrosta ja tänään 90 kierrosta.

- Tällä kertaa meillä oli turhan rikkoisia testipäiviä. Kierroksia tuli, mutta emme pystyneet viemään läpi ennalta sovittuja asioita ja emmekä saaneet kaikkia palasia loksahtamaan paikoilleen. Kuten aiemmissakin testeissä, emme saaneet autoamme toimimaan uusilla renkailla aika-ajokierroksilla niin kuin olisimme toivoneet.

- Löysimme uusia asioita, menimme suorituskyvyssä eteenpäin ja löysimme joihinkin ongelmiin ratkaisuja vaikka ne eivät vielä kellossa näkyneetkään. Aika-ajovauhtimme on selkeästi se asia, jossa otamme kilpailijoilta turpaan. Yhdellä kierroksella automme pitäisi saada paremmin toimivaksi. Kilpailuvauhtimme on kyllä hyvällä tasolla.

- Testaaminen on kuitenkin aina vain testaamista. Kun kaikki ovat samanaikaisesti radalla niin vasta silloin näemme todelliset tulokset, Laaksonen muistuttaa.

Kauden viimeisen testijakson ajan kuljettajien käytössä oli Pirellin keskikova eli medium-rengasseos.

- Ensimmäisen uuden rengassetin kanssa olimme aikojemme kanssa tontilla (sija 12), mutta toisen uuden rengassetin kanssa meni plörinäksi ja jäimme tulosluettelossakin häntäpäähän sijalle 20. Ennen kauden avausta käymme insinöörien kanssa dataamme läpi. Potentiaalia on, joten eiköhän me vauhtia vielä löydetä, kun saamme kaikki palikat kohdilleen.

Laaksosen kauteen valmistautuminen jatkuu viikon tauon jälkeen tallin simulaattorissa.

- Tässä pidetään viikko taukoa, jonka jälkeen ajetaan viikon verran simulaattoria. Voi olla, että tässä ehtii vielä kylvöhommiinkin ennen kauden ensimmäistä kisaa. Meillä on nyt tässä vajaat kolme viikkoa aikaa hyödyntää keräämämme data, jotta automme olisi Barcelonan avausviikonlopun ensimmäisessä aika-ajossa iskussa. Siihen tähdätään, Laaksonen muistuttaa.

FIA Formula 3-luokan ensimmäinen kilpailuviikonloppu ajetaan formula ykkösten kauden ensimmäisen Euroopassa ajettavan osakilpailun yhteydessä kolmen viikon kuluttua 10.-12. päivä toukokuuta Barcelonassa Espanjassa. Kauden aikana ajetaan kaikkiaan kahdeksan kilpailuviikonloppua ja yhteensä 16 kilpailustarttia. Kausi päättyy syyskuun lopulla Sotshin moottoriradalle Venäjälle.

Lähde: Tiedote.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!