NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Tähtikuskit äimistelevät suomalaistallin teinisensaatiota

21.11.2018 - 10:50:12


Suomalaistalli Ajo Motorsportin päällikkö Aki Ajo hypistelee taas uutta timanttia käsissään teinisensaatio Can Öncün hahmossa.

Red Bull KTM Ajo Junior Academy-tiimin kuljettaja Öncü saavutti MotoGP-sarjan debyyttikisassaan Valenciassa historiallisen voiton sivaltamalla sadekelillä ajetun Moto3-luokan kisan ykköseksi vain 15 vuoden ja 115 päivän iässä.

Turkkilaiskuljettaja Öncün ympärillä on riittänyt sen jälkeen paljon puhetta ja ihmetystä.

Sade vesitti Valencian Ricardo Tormo-radalla tiistaina ajettua MotoGP-luokan kauden 2019 ensimmäistä virallista testipäivää ja muutamille tähtikuljettajille jäi sopivasti arvioida Öncün sensaatiomaista suoritusta.

- Hän on nyt historian nuorin voittaja ja hän hallitsi mestarillisesti ensimmäistä kisaansa vaikeissa olosuhteissa. Se oli minusta aivan uskomatonta. Me kokeneemmat kuljettajat ajattelemme paljon eri vaihtoehtoja sadekelin kisaan lähdettäessä, mutta en tiedä, mitä Öncü ajatteli. Hän oli nopea välittömästi startista alkaen ja hän ratkaisi kaiken edukseen erittäin järkevästi, Ducatin Andrea Dovizioso ylistää Dornan videohaastattelussa.

Suzukin MotoGP-tiimin kuljettaja Alex Rins on hänkin suorastaan haltioissaan Öncün voitosta.

- Käsittämätöntä, hullua! Can ajoi loistavan kilpailun. En tiedä, oliko hän koskaan ennen edes ajanut vastaavissa olosuhteissa. Niin, mitä tähän lisäämään: suoritus oli täysi kymppi!

Päättyneellä kaudella Red Bull MotoGP Rookies Cupin arvostetun mestaruuden saavuttanut Öncü ajaa ensi vuonna Red Bull KTM Ajo-tiimin ainoana kuljettajana Moto3-luokan varsinaisessa MM-sarjassa. Moto3- ja Moto2-luokkien kauden 2019 ensimmäinen virallinen testijakso ajetaan tulevana viikonvaihteena Jerezissä.

Red Bull KTM Ajo


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!