NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Törkykuskille sympatiaa yllättävältä taholta: ”Ei häntä sentään voi noin lynkata”

24.9.2018 - 12:36:12


Kansainvälinen moottoriliitto FIM hyllytti loppuvuodeksi lisenssin Moto2-luokassa kilpailevalta italialaiskuljettaja Romano Fenatilta. Fenati teki Misanon kisassa hengenvaarallisen törkytempun tarttumalla turhautuneena maanmiehensä Stefano Manzin pyörän jarrukahvaan 220 kilometrin tuntivauhdissa.

Fenati on syyllistynyt aiemminkin epäilyttäviin tempauksiin saaden taannoin myös potkut lajin legendan Valentino Rossin omistamasta VR46-tiimistä.

Rossi on nyt kuitenkin astunut, jos ei puolustamaan, niin ainakin kyseenalaistamaan sen viharyöpyn, jonka kohteeksi Fenati on joutunut.

- Se mitä Fenati teki radalla on äärimmäisen vakavaa ja vaarallista, mutta ei häntä voi silti mielestäni sentään noin lynkata, Rossi toteaa.

Rossi ei suinkaan puolustele Fenatin tekoa, päinvastoin. Hän tuomitsee sen jyrkästi.

- Fenati teki suuren virheen, mutta se mitä on sen jälkeen tapahtunut, on mielestäni jossain määrin jo hieman liioiteltua, enkä voi oikein ymmärtää sitä. Ihmiset, jotka eivät ole koskaan katsoneet MotoGP-sarjan kisaa olivat yhtäkkiä niitä suurimpina asiantuntijoita. Fenatille annettiin kisan jälkeen kahden GP:n kilpailukielto, mutta se mitä julkisuudessa sen jälkeen seurasi, oli lajillemme paljon pahempaa.

Fenati ehti ilmoittaa jo ennen FIM:n päätöstä, että hän ei kilpaile enää koskaan moottoripyörällä. Fenati kertoi keskittyvänsä opiskeluihin, sekä aloittavansa siinä sivussa työt isoisänsä omistamassa rautakauppaketjussa.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!