NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Lappalainen tykitti kaksi formulavoittoa Venäjällä

12.8.2018 - 20:57:06


SMP Formula 4 NEZ Championship -sarjaa ajava Konsta Lappalainen oli viikonlopun nopein mies sarjan kolmantena kilpailuviikonloppuna Venäjän Moskovassa. Kaksi voittoa ja yksi kolmas sija nostivat nuorukaisen toiseksi sarjataulukossa.

Neljänneltä sijalta viikonloppuun lähteneen Lappalaisen hyvät kisatulokset olivat seuraustata molemmista aika-ajoista saavutetuista paalupaikoista.

- Aika-ajoilla on aina iso merkitys ja tämä oli paras viikonloppu tähän mennessä. Tällaisia halutaan ajaa myös jatkossa, Lappalainen iloitsi.

Viikonlopulle vahvan alun takasi paalupaikka ensimmäisestä aika-ajosta, kun paalupaikka irtosi 22 tuhannesosan erolla sarjaa johtavaan Isac Blomqvistiin. Itse kilpailussa Lappalainen onnistui ensimmäisillä kierroksilla luomaan eroa taaksepäin, joka riitti myös kilpailun voittoon.

Toinen kilpailu sai 17-vuotiaan kuljettajan kannalta harmittavan päätöksen. Jo aiemmin Blomqvistin ohittamaksi tullut Lappalainen menetti vielä yhden sijoituksen, kun Aleksandr Vartanyan ohitti suomalaisen viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa. Näin toisesta lähdöstä oli tuloksena kolmas sija.

- Kolmanteen sijaan olen kuitenkin ihan tyytyväinen, sillä vauhti ei ollut niin hyvää toisessa kilpailussa kuin kahdessa muussa, Lappalainen kertasi.

Myös viikonlopun päättäneeseen kolmanteen kilpailuun oli hyvät lähtökohdat, kun Lappalainen onnistui jälleen nappaamaan paalupaikan 78 tuhannesosan erolla Tuomas Haapalaiseen. Kilpailu meni uskomattomalla tavalla vielä tiukemmaksi, kun Lappalainen nousi maalisuoralla ykköseksi ennen Haapalaista vain kolmen tuhannesosan erolla. Näin viikonloppu päättyi varsin juhlallisissa tunnelmissa.

- Onneksi marginaalit kääntyi meille viimeisessä kiihdytyksessä. Ensi viikonlopusta lähdetään hakemaan sitä kolmen voiton saalista, Lappalainen naurahti hyväntuulisena.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!