NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kova arvio: Niki Tuulen pesti Moto2-luokassa on vaarassa

22.7.2018 - 13:53:13


Kesken kauden Moto2-luokan MM-sarjaan nousseen suomalaiskuljettaja Niki Tuulen nykyinen sopimus malesialaisen SIC-tiimin kanssa kattaa tämän kauden. Tuulen kuviot kauden 2019 osalta ovat avoinna.

MotoGP-sarjaa sen sisäpiiristä seuraava saksalaismedia Speedweek on tarjonnut tänään tylyn arvion Tuulen tilanteesta. Speedweekin mukaan suomalaisen paikka ainakin SIC-tiimissä on vaarassa.

Speedweek muistuttaa, että MotoGP-sarjaa hallinnoiva Dorna on kiinnostunut suomalaiskuljettajasta rakenteilla olevaa KymiRingin rataa silmällä pitäen. Suomen GP kaipaa myös vähintään yhtä omaa kuljettajaa kotiyleisöä ajatellen.

KymiRingillä on viimeisempien tietojen mukaan määrä ajaa ensimmäisen kerran MotoGP-sarjaa kaudella 2020. Ensi kauden osalta KymiRing ei siis välttämättä vielä helpota suomalaiskuljettajien sopimustilannetta.

Tuuli debytoi terävästi ja nousujohteisesti Moto2-luokassa, kunnes vastoinkäymiset iskivät kaatumisten ja loukkaantumisen muodossa.

Tuuli kaatui Assenin radalla ajetussa Hollannin TT:ssä sillä seurauksella, että hänen vasemman käden nimettömästä sormesta jouduttiin amputoimaan osa.

Kovana taistelijana tunnettu Tuuli pyrki kilpailemaan vain 12 päivää loukkaantumisensa jälkeen Saksan GP:ssä, mutta kipu kädessä osoittautui sietämättömäksi kahden ensimmäisen harjoitusjakson jälkeen ja hänen oli vetäydyttävä sivuun.

MotoGP-sarja on parhaillaan kesätauolla, mikä sopii tässä tilanteessa Tuulelle mainiosti. Kausi jatkuu 5. elokuuta Brnon radalla Tshekissä, jossa Tuuli uhkuu taatusti revanssia. Jokainen GP tästä eteenpäin on hänelle todellinen näytönpaikka jatkoa Moto2-luokassa lunastettaessa.

Tuuli on jo ehtinyt osoittaa, että hän ansaitsee vauhdilliseti tuon paikan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!