VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaispari kaasutteli toiseksi Saksan MM-osakilpailussa

23.6.2018 - 17:49:25


Pekka Päivärinta/Jussi Veräväinen kaksikko kaasutteli kakkoseksi ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-osakilpailussa Sachsenringin radalla Saksassa.

Sarjakärki Tim Reeves kyydissään Mark Wilkes oli 12 kierroksisessa Sprint-kilpailussa lopulta sekunnin verran nopeampi. Kilpailun kärkikaksikko oli omaa luokkaansa sillä kolmospallin miehittänyt hallitseva mestaripari jäi reilut 20 sekuntia.

Toisesta lähtöruudusta matkaan sännännyt suomalaispari pisti pelin jännäksi Sachsenringin mutkaisella radalla. Sarjaa johtava brittipari pakeni kilpailun alkuvaiheissa jo lähes kolmen sekunnin etumatkalle.

Kierroksella ohitettavat hidastivat kärkiparin menoa ja Päivärinta/Veräväinen duo kuroi raon umpeen ja kahdelle viimeiselle kierrokselle lähdettiin alle sekunnin erolla. Reevesin rutiini kuitenkin puri ja vaikka suomalaispari kaasutteli viimeisellä kierroksella parhaan kierrosaikansa, jäi britin voittomarginaaliksi 1.112 sekuntia. Tulos oli Päivärinnan mielestä hyvä.

- Varman päälle mentiin ja Reeves meni keulilla vakuuttavasti. Keli oli todella kylmä ja märkä ja kun taakse syntyi iso ero, niin en lähtenyt hulluttelemaan ja ottamaan riskejä. Lopussa, kun varvattavat tuli eteen ja saatiin Reeves kiinni, niin siinä vähän kiristin. Pääasia on kuitenkin varmistaa hopea paikkaa, eikä hakea voittoa riskillä, mietiskeli Päivärinta kilpailun jälkeen.

- Kyllä voitostakin ajetaan ja isketään jos paikka tulee, mutta riskejä on ala ottamaan, loivensi sipoolainen.

Kolmannesta lähtöruudusta startannut hallitseva mestarikaksikko, Ben ja Tom Birchall oli sateisella radalla aseeton ja jäi suomalaisista peräti 20 sekuntia. Kuusinkertainen lajin maailmanmestari Tim Reeves vankisti asemiaan sarjan kärjessä kihottaen pistesaldonsa 95 pisteeseen. Päivärinta/Veräväinen jatkaa toisena 74 pisteellään. Birchallin veljekset majailevat sarjakolmosena 15 pistettä Päivärinnasta.

MM-sarja jatkuu jo heti sunnuntaina ajettavalla 18 kierroksen Gold Race kilpailulla.

Kuva: Tuomo Seppänen


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, torstain tulokset

22.2.2019 07:40:10