VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10€, PELAA 50€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Kalliolle mahtavia uutisia - ehdolla kisakuljettajaksi

18.5.2018 - 10:18:23


Mika Kallio on ehdolla MotoGP-luokan uuden KTM Tech3-tiimin kisakuljettajaksi kaudella 2019. Asian vahvistaa KTM:n moottoriurheilupomo Pit Beirer.

Kallio toimii tällä kaudella KTM:n MotoGP-luokan tehdastiimin testikuljettajana ja ajaa sen lisäksi myös 5-6 villin kortin MM-osakilpailua. Niistä ensimmäinen sujui upeasti kaksi viikkoa sitten Espanjan Jerezissä, jossa Kallio paineli parhaana KTM-kuskina kymmenenneksi.

Beirer lupaa KTM Tech3-tiimille ensi kaudeksi vastaavaan kilpailukaluston kuin itävaltalaisvalmistajan tehdaskuljettajillekin, eli espanjalaiselle Pol Espargarolle ja ranskalaiselle Johann Zarcolle.

Beirer tähdentää samalla, että ranskalaisen Herve Ponharalin johtaman KTM Tech3:n osalta ei ole sittenkään kyse niin sanotusta junioritiimistä. Myös se nostaa kokeneen Kallion, 35, osakkeita.

- Lähdemme kauteen 2019 neljällä tehdaspyörällä. KTM Tech3-tiimiin voi tulla joko hyvin nuori, tai hyvin kokenut kuljettaja, Beirer kertoo Speedweekille.

KTM-kokonaisuudessa on avoinna siis enää yksi kuljettapaikka, kun suomalaistalli Ajo Motorsportin nykyinen Moto2-kuski, portugalilainen Miguel Oliveira solmi Espanjan GP:n yhteydesssä sopimuksen Tech3:n kanssa.

Beirerin mukaan Oliveiran tulevan tiimikaverin nimi ei ole tosin selvillä vielä aivan lähiviikkoina. Kallio ajaa seuraavan villin kortin kisansa 17. kesäkuuta Barcelonassa.

- En poissulje tässä vaiheessa mitään. Jos Mika Kallio lyö itsensä läpi seuraavissa villin kortin kisoissa Barcelonassa, Sachsenringillä ja Spielbergissä (Red Bull Ring), tai Bradley Smith saavuttaa sensaatiomaisia tuloksia, niin myös he ovat vaihtoehtoja, Beirer muotoilee Speedweekille.

Smithin tilanne vaikuttaa vaikealta. Hän joutuu tekemään tehdastiimissä tilaa Zarcolle, eikä Beirer ole toisaalta ollut lainkaan tyytyväinen Smithin esityksiin.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

Savo Volley hävisi nollille

20.2.2019 23:06:43