NAPPAA 10 ILMAISKIERROSTA
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

"Palataan niihin 80-luvun lajin kulta-aikoihin" - rallicrossin SM-sarjan päätöksessä kansainvälistä meininkiä

17.5.2018 - 09:53:22


Rallicrossin SM-sarja saa tänä vuonna komean päätöksen Kouvolan Tykkimäen radalla, kun elokuun 25.-26. päivä areenalla toisistaan mittaa ottavat sekä SM-sarjan että Pohjoismaisen RallyX Nordic -sarjan huippukuljettajat.

Suomessa on pitkät perinteet rallicrossin kansainvälisille kisoille, joskin viimeksi sellainen on järjestetty neljä vuotta sitten juurikin Kouvolassa. Nyt tuo tauko päättyy Rallycross Festival Kouvola -tapahtuman myötä.

- Olemme järjestäneet aiemmin sekä EM- että MM-kisoja täällä ja meillä on kansainvälisten suurtapahtumien järjestämiseen paljon tietotaitoa, joten nyt halusimme tuoda pohjoismaista väriä kotimaahan. Mahdollisesti tästä aukenee tietä jälleen myös muihin arvokisoihin tulevaisuudessa. Suomalaiset kuljettajat ja fanit pääsevät nyt toden teolla mittaamaan naapurimaiden tasoa tässä lajissa, kertoo tapahtuman promoottori, kehityspäällikkö Sami Heiskanen autourheilun lajiliitto AKK:sta.

Yhteistyö RallyX Nordic -sarjan ja Kouvolan kaupungin kanssa ovat sujuvoittaneet kilpailun järjestelyjä.

- RallyX Nordic -sarjan järjestäjien kanssa ollaan oltu samalla sivulla alusta lähtien ja he ovat ilmaisseet halunsa tulla tänne, koska osaamme tehdä huipputapahtumia. Lisäksi kun siellä on oikeasti kovia kuskeja, eli mistään farmisarjan laivaamisesta meren yli ei ole kyse. Lisäksi täytyy erikseen kiittää Kouvolan kaupunkia saumattomasta yhteistyöstä ja myötämielisestä suhtautumisesta tähän tapahtumaan. Rata on osoittanut omalta osaltaan toimivuutensa isommissakin kisoissa, Heiskanen jatkaa.

Paluu 80-luvun kulta-aikoihin

Kaksipäiväinen tapahtuma alkaa lauantaina jo kunnon tohinalla, sillä radalla nähdään niin Autokrossi-, SRC- kuin Crosskart-luokatkin. Sunnuntai taas on täynnä lajin kruununjalokiviä, supertehokkaita SuperCareja. Lisäksi sunnuntaina nähdään rallicrossin nuoria tähtiä vilisevä RX Academy sekä Supercar Lites -luokka.

- Sunnuntaina meillä on viivalla jopa 30 SuperCaria ja Euroopan kovimmat kuskit eli nyt palataan niihin 80-luvun lajin kulta-aikoihin ja odotamme, että fiilis on sama kuin Ahvenistolla aikoinaan, kun katsomoonkaan ei meinannut mahtua, Heiskanen hymyilee.

Jo kovaksi tiedetty suomalaiskuljettajien kaarti saa vastaansa Ruotsin ja Norjan huippukuljettajat, joista yksi kenties mielenkiintoisimmista nimistä on Oliver Solberg.

- Oliver nähdään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa ajamassa. Ja kuka ties, ehkä hänen isänsäkin, suomalaisten hyvin tuntema Petter innostuu myös Kouvolan kurveista, Heiskanen spekuloi lopuksi.

Lähde: AKK:n tiedote


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, sunnuntain tulokset

25.3.2019 06:40:16