KATSO JOULUKALENTERIN PÄIVÄN TARJOUKSET
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Sairaalassa paikkailtavana käynyt Mika Kallio on huolissaan: ”Ero kärkeen on aivan lian suuri”

18.2.2018 - 17:09:26


KTM:n Mika Kallio päätti Buriramin radalla Thaimaassa ajetun MotoGP-luokan talvikauden toisen yhteistestijakson mietteliäänä miehenä. Syystäkin, sillä Kallio jäi kärjestä miltei 1,4 sekuntia.

Testikuljettaja Kallio tuurasi Thaimaassa KTM:n espanjalaista kisakuski Pol Espargaroa, joka toipuu leikkauksesta. Toisella kisakuljettajalla, eli britti Bradley Smithillä ei toisaalta kulkenut testeissä paljoakaan Kalliota kovempaa.

Smith jäi pohjat lukemin 1.29,781 ajaneesta Hondan Dani Pedrosasta 1,140 ja Kallio 1,388 sekuntia. Smith oli 24 kuljettajan kaartissa 18:s ja Kallio seuraavalla sijalla.

KTM:llä on ollut kahdella ensimmäisellä talvitestijaksolla suuria ongelmia ja ne jatkuivat Thaimaassa. Jäljellä on enää yksi yhteistestijakso ennen kauden avausta, joten kiirettä pitää pyörän kanssa.

- En ollut tyytyväinen varsinkaan kahteen ensimmäiseen ajopäivään. Teimme pyörään sunnuntaina muutoksia lähinnä keulaan ja se kohensi vähän fiilistä, mutta jotain meiltä vielä puuttuu. Meidän on puristettava ero kärkeen alle sekuntiin, Kallio korosti Speedweekille.

Se, mitä parannuksia pyörä kaipaa, on Kalliollekin vielä hieman hämärän peitossa.

- Emme ole tällä hetkellä oikein selvillä siitä, mihin suuntaan pyörää pitäisi säätöjen osalta kehittää. Meidän on nyt analysoitava dataa tarkoin.

Kallio kaatui Buriramin Chang-radalla testien avauspäivänä perjantaina, mutta selvisi rytäkästä onneksi lähinnä säikähdyksellä. Sairaalassa vahvistui, että kokeneen suomalaiskuskin luut olivat ehjinä.

- Täällä oli todella kuuma ja rata on fyysisesti haastava, Kallio kuvaili olosuhteita tällä kaudella MotoGP-sarjassa debytoivassa Buriramissa.

Testien toiseksi parhaasta vauhdista Pedrosan takana vastasi Yamahan Tech3-satelliiittitiimin Johann Zarco vain 86 tuhannesosaa pohja-ajasta. Hallitseva maailmanmestari ja Pedrosan tallikaveri Marc Marquez oli kolmas 0,188 kärjestä.

Yamahan tehdastiimi oli täysin hukassa Thaimaassa. Maverick Vinales päätyi kolmen päivän yhteisajoissa kahdeksanneksi ja Valentino Rossi 12:nneksi 0,730 sekuntia Pedrosasta jääneenä.

Ducati-kuljettajien parhaasta vauhdista vastasi Pramac-tiimin Jack Miller. Aki Ajon manageroima Miller oli kuudes 0,411 sekuntia kärjestä.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!