VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Nyt on huimaa: Kallio ja kumppanit MotoGP-tykeillä katuradalle?

27.1.2018 - 15:19:28


MotoGP-sarjaa hallinnoiva Dorna vahvistaa, että MM-pisteistä saatetaan ajaa seuraavien kahden vuoden sisällä katuradalla.

Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta tarjosi ensimmäisen vinkin huimasta suunnitelmasta jo vajaat kaksi viikkoa sitten avaten asiaa edelleen viime keskiviikkona Madridissa järjestetyssä Yamahan MotoGP-tiimin julkistamistilaisuudessa.

Ezpeleta varoi yhä visusti kertomatta sitä, missä kyseinen katuratakisa ajettaisiin. Hän puhuu edelleen vain ”lämpimästä kaupungista”, joskin maanosa on nyt selvillä. Kisa on suunnitteilla Aasiaan.

- Tämä on idea ja alamme neuvotella siitä. Jos kisa ajetaan, niin se sijoittuu Aasiaan. Keskustelemme kyseisen maan hallituksen kanssa tästä mahdollisuudesta.

Ezpeleta korostaa samalla turvallisuusnäkökohtia.

- Esimerkiksi turva-alueet ovat tietenkin äärimmäisen tärkeitä. Tuossa kisassa kaiken pitää olla turvallisuuden osalta samalla tasolla, kuin pysyvilläkin radoilla.

MotoGP-sarjassa ajetaan tällä kaudella 19 osakilpailua, eli yksi kisa aiempaa enemmän Thaimaan tultua mukaan. Kaudella 2019 kisakalenterista löytyy jo 20 GP:tä. Silloin olisi määrä kilpailla rakenteilla olevalla KymiRingin radalla Suomessa.

Sarjaan on uusien isäntien muodossa paljon tunkua. Indonesiaa pidetään miltei varmana uutena kisaisäntänä jo kaudella 2019.

Mika Kalliolla, 35, on vielä tästä kaudesta sopimus KTM:n kanssa, jossa hän jatkaa testikuljettajana ajaen 5-6 villin kortin GP:tä. Kallion tiedetään edelleen tavoittelevan kisakuljettajan paikkaa ensi vuodeksi.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TPS:n ruma tappioputki poikki

19.1.2019 18:19:40