VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Snowcrossin SM-sarja vauhtiin - ruotsalaiset vahvassa vedossa

20.1.2018 - 22:02:48


Snowcross SM Series 2018 -sarjan avauskilpailu ajettiin lauantaina Seinäjoella. Etelä-Pohjanmaalle oli rantautunut Pohjoismaiden huippukuskeja, kun suomalaisten huippujen lisäksi Seinäjoella nähtiin kuljettajia Ruotsista ja Norjasta.

Snowcrossin SM-sarjan kuninkuussarjassa – eli Pro-luokassa – oli melkoiset ruotsalaisjuhlat, kun Emil Hansson ajoi voittoon ja John Stenberg toiseksi. Paras suomalainen oli kauhajokelaista Team Loukkoa edustava Mikko Osmo, joka ylsi “kotikisassaan” kolmanneksi. I

llan voittaja Hansson ei onnistunut vakuuttamaan vielä 1. erässä, kun hän jäi pienten törmäilyjen vuoksi kahdeksanneksi. 2. erässä miehen meno kuitenkin muuttui: Hansson piti hyvää vauhtia yllä koko erän ajan painellen voittoon 12 sekunnin erolla. Hansson keräsi kahdesta erästä 33 SM-sarjapistettä. Saman verran keräsi maanmies Stenberg, mutta koska hän jäi 2. erässä kahdeksanneksi, sai Hansson kärkipaikan.

– En olisi uskonut 1. erän jälkeen, että kokonaiskilpailu menisi minun kannaltani näin hyvin! Hansson paljasti.

Pro-luokassa nähtiin paljon kolareita ja kaatumisia, mikä oli odotettavissakin OmaSp Stadionin lyhyellä radalla.

– Minä tykkään tällaisista radoista paljon. Ruotsissakin ajetaan yksi kilpailu tällä kaudella jalkapallostadionilla, Hansson iloitsi.

Radalla pöllysi lunta normaalia enemmän, mikä aiheutti kilpailijoille omat ongelmansa.

– Sen vuoksi näkeminen oli vähän hankalaa. Mutta lyhyt rata osoittautui lopulta erittäin hyväksi, tuumasi hopeamitalisti Stenberg.

Stenberg voitti 1. erän, mutta joutui tyytyä 2. erässä kahdeksannelle sijalle.

– Luulin jo 2. erän aikana, että lähden kotiin tyhjin käsin, joten olen supertyytyväinen tähän lopputulokseen, Stenberg jatkoi.

Kauhajoen Mikko Osmo piti Suomen ja Etelä-Pohjanmaan ylpeyttä yllä sijoittumalla molemmissa erissä kolmanneksi.

– Jännitti kyllä pirusti, kun oli niin paljon tuttuja katsomossa, Osmo naureskeli.

– 1. erä meni hyvin, ja 2. erä lähti vielä vähän paremmin liikkeelle, kun olin kärjessä pari kierrosta. Luulin, että voitto tulee kotiin, mutta sitten tulikin pieni kämmi ja kaaduin. Sen jälkeen oletinkin pelin olevan tässä, mutta löin pirunsarvet päähäni, ja kyllä kannatti!

Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Pro Lite -luokassa, voittoon ajoi myös ruotsalainen. Daniel Välimaa oli 1. erässä toinen ja 2. erässä ensimmäinen. Se riitti viemään voiton länsinaapuriin. Toisen sijan otti Aki Pietilä ja kolmannen Oskari Hyvärinen.

– Radalla oli paljon ruuhkaa, mutta löysin oikeat ajolinjat, ja se riitti, Välimaa kertoi.

14-16-vuotiaiden SM-sarjassa avauskilpailun vei Matti Reinikainen, joka nappasi eräsijat 1 ja 2. Toinen sija meni Miika Lammelle ja kolmas Tino Honkaselle.

– Rata ei ollut yhtään jäinen, mutta näkyvyys oli lumipölyn takia huono. Mutta oli kyllä hienoa ajaa täällä! Tuumasi Reinikainen.

Naisten sarjassa kärkikolmikon muodostivat Linn Sjöberg, Taru Kylmälä, Noora Kursu, veteraaneissa Juha Syrjämäki, Reijo Ylä-Onnenvuori ja Esa Polvinen, harrasteluokassa Jaakko Mäkynen, Toni Honkala ja Teemu Savolainen, 11-14-vuotiaissa Jesse Mattsson, Oliver Jaakola ja Oscar Nisula sekä 7-11-vuotiaissa Veeti Loukko, Luka Tukiainen ja Thelma Nikula.

Kauden muut SM-kilpailut ajetaan Torniossa, Tahkolla ja Himoksella. Kausi huipentuu Suomessa toukokuussa ajettaviin MM- ja EM-kilpailuihin, jotka ajetaan Levillä.

Lähde: Tiedote
Kuva: Tero Hintsa/LiveSports Promotions Oy


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Savo Volleylla tökkii pahasti

22.1.2019 21:23:21