VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

IS: Suomen MotoGP-projekti vankassa vastatuulessa - rahaa puuttuu edelleen rutkasti

20.12.2017 - 17:26:51


MotoGP-moottoriurheilusarjan järjestelyistä vastaava Dorna Sports tuli elokuussa näyttävästi julki suunnitelmalla Suomen MotoGP-kisasta. Projekti on kuitenkin ajautunut pahaan vastatuuleen.

Vielä elokuussa Helsingin Musiikkitalossa Dorna Sports vaikutti hyvin luottavaiselta sen suhteen, että Suomessa voitaisiin ajaa ratamoottoripyöräilyn MotoGP-kisa jo vuonna 2019. Dorna kertoi tuolloin tehneensä viisivuotisen sopimuksen Iittiin rakenteilla olevan radan taustayhtiön KymiRing Oy:n kanssa.

Pian tämän näyttävän pressitilaisuuden jälkeen alkoi kuitenkin kuulua huhuja siitä, että hankkeen rahoitus on vaikeuksissa. Ongelma on kokoluokaltaan varsin iso, sillä ykkösvaiheen 25 miljoonan budjetista peräti kolmasosa tulisi yksityisiltä rahoittajilta.

KymiRingin hallituksen puheenjohtaja sanoi syyskuussa Ilta-Sanomille, että vuodenvaihteeseen mennessä yksityisen rahoituksen tilanne pitäisi olla jo selvillä. Nyt vuodenvaihde on jo kovin lähellä, joten missä mennään nyt?

Dorna Sports oli keskiviikkona hyvin vaitonainen asiasta Ilta-Sanomien asiaa kysyessä. Myös suomalaiset tahot ovat hankkeen suhteen melko hiljaa.

Onko hankkeella siis vakavia rahoitusongelmia?

- En ota kantaa asiaan, joka on kesken. Paitsi sen verran, että kun valtion lisäavustuspäätös muuttui kesällä ehdolliseksi, jouduimme tekemään radikaaleja muutoksia suunnitelmiimme, KymiRingin hankejohtaja Timo Pohjola sanoi IS:lle.

Pohjola kertoi myös, että Suomen GP:n mahdollista asemaa kauden 2019 kalenterissa voi tässä vaiheessa kommentoida vain Dorna Sportsin pääjohtaja Carmelo Ezpeleta.

Linkki Ilta-Sanomien alkuperäiseen juttuun: https://www.is.fi/moottoripyoraily/art-2000005497083.html


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NHL, keskiviikon tulokset

17.1.2019 07:58:54