COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Karmea määrä kaatoja - edesmenneen kuskin nimikkoradalla rytisi eniten

16.12.2017 - 12:13:34


MotoGP-sarjassa tehtiin kaudella 2018 yksi vähintäänkin kyseenalainen ennätys. Yhteensä 18 kisaviikonlopun sarjassa kirjattiin ennätysmäiset 1126 kaatumista kaikki luokat ja sessiot mukaan luettuna.

Sarjaa hallinoivan Dornan tunnetusti auringontarkka statistiikka on yksilöinyt tietenkin myös sen, missä tehtiin eniten kallista romua.

Koko kauden kaadoista peräti 140 kirjattiin San Marinon GP:n yhteydessä ja edesmenneen MotoGP-luokan kuljettajan Marco Simoncellin mukaan nimetyllä Misanon radalla Italiassa.

Eniten, eli 31 kaatumista tapahtui Misanon radan kuudennessa mutkassa.

Kuljettajat eivät kuitenkaan pidä tuota mutkaa suinkaan sarjan vaarillisimpana. Se löytyy syheröltä Sachsenringin radalta Saksasta. Saksalaisbaanan lukuisten vasureiden jälkeen oikealle taittavassa 11. mutkassa on nähty vuosien saatossa paljon tuhoa.

Saksan GP:n promoottori ei ole kuitenkaan halukas monista pyynnöistä ja nyt myös jo vaatimuksista huolimatta korjaamaan kyseistä, Valentino Rossin mukaan maailman vaarallisinta MotoGP-mutkaa.

Varikkopuheissa on nostettu tämän vuoksi esiin vahvana mahdollisuutena se, että taloudellisissa vaikeuksissa painiva Sachsenringin kisa putoaa ensi kauden jälkeen MM-kalenterista.

MotoGP-luokassa kilpaileva Cal Crutchlow puki viime kesän kisan jälkeen käytännössä kaikkien kuljettajien ajatukset osuvasti sanoiksi 11. mutkan osalta:

- Pitääkö jonkun loukkaantua täällä vakavasti, ennen kuin tämä mutka korjataan!


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barca-pelaaja lainalle Turkkiin?

23.7.2018 15:07:33