VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 150€, PELAA 300€
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ylöstalo kuittasi 10 000 euroa virtuaaliautourheilulla

7.11.2017 - 16:19:14


Arttu Ylöstalo on virtuaaliautourheilun eMotorsportsin SM-sarjan Suomen mestari kaudella 2017.

Keravalainen varmisti mestaruuden jo kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa, joka ajettiin maanantaina 6. marraskuuta Rockingham International -radalla. Samalla nuori mies kuittasi itselleen muhkean 10 000 euron palkintopotin.

Ylöstalo on menestynyt loistavasti koko kauden ajan, mistä kertoo muun muassa se, että hänen autossaan oli sääntöjen määräämiä lisäpainoja peräti 50 kiloa. Ne toivat valtavia haasteita ajamiseen.

- Lisäpainot aiheuttivat paljon aliohjausta jokaisessa mutkassa ja ajoin välillä nurmikollekin. Koko ajan sai taistella, että pysyi kisassa mukana, Ylöstalo avasi painojen vaikutusta. Lisäpainoista huolimatta Ylöstalo oli kärkikahinoissa niin aika-ajoissa kuin molemmissa kilpailulähdöissä.

Tulokset riittivät Suomen mestaruuteen.

- Aika-ajoissa jäin vain kolme kymmenystä ja kisoistakin tuli hyvät tulokset, joten tosi tyytyväinen pitää olla. Toki vähän harmittaa se, että en pystynyt tällä kertaa ajamaan osakilpailun voitosta, mutta toisaalta tämän kauden tavoite oli saavuttaa mestaruus ja se tuli, joten fiilikset ovat katossa, Ylöstalo hehkutti heti kisan jälkeen.

Samalla keravalainen paljasti, että hän taistelee SM-kullasta myös kaudella 2018. - Ensi vuonna ollaan ehdottomasti SM-sarjassa mukana ja toki ajetaan tuo tämän kauden viimeinenkin kilpailu.

Virtuaalimaailmassa matala kynnys urheilun aloittamiseen ja loistavat palkinnot Pelaamisen ammattimaisuus on noussut viime aikoina aivan uusiin sfääreihin ja eri lajit kiehtovat laajaasti sekä pelaajia että yleisöä. Yksi selittävä tekijä on epäilemättä osallistumisen matala kynnys.

Tuoreen Suomen mestarin mukaan eMotorsportsin kautta autourheiluun pääsee vaivattomasti käsiksi.

- Ratti ja polkimet ovat varmaan isoin investointi ja ne maksavat noin 200-300 euroa. Toki käytettynäkin voi saada muutamalla kympillä ja kalleimmat ovat sitten parin tonnin luokkaa. Lisäksi on tietysti muun muassa lisenssi- ja osallistumismaksuja, mutta ei puhuta järin isoista summista. Lisäksi jos esimerkiksi romutat auton, niin se ei tee heti kymppitonnien lovea lompakkoon, Ylöstalo kertoo.

Kilpailla voi siis vaikka kotisohvalta käsin ja palkinnot ovat varsin houkuttelevia. Suomenmestarin 10 000 euron palkinnon lisäksi hopealle sijoittunut kuljettaja saa kuusi tuhatta euroa ja pronssitilastakin palkitaan kauden päätteeksi neljällä tuhannella eurolla.

eMotorsportsin SM-sarjan kauden 12. ja viimeinen osakilpailu ajetaan 27. marraskuuta Westhill International -radalla.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!