COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Kalliolle yllättävä MotoGP-mahdollisuus? - KTM puuhaa asiakastiimiä

6.11.2017 - 17:03:40


Suomen viime vuosien menestynein ratamoottoripyöräilijä Mika Kallio täyttää keskiviikkona 35 vuotta. Kallio viettää syntymäpäiviään pitkälti työn merkeissä ensi viikonvaihteena villillä kortilla ajettavaan Valencian GP:hen valmistautuessaan. Kisa ei jää suinkaan Kallion viimeiseksi kaksipyöräisten kuninkuusluokassa.

Kallio haki hanakasti ensi kaudeksi kisakuljettajan paikkaa MotoGP-luokkaan, mutta KTM päätti pitäytyä nykyisissä kuljettajissaan ja sopimuksissaan espanjalaisen Pol Espargaron ja suomalaisen hiillostaman britti Bradley Smithin kanssa.

Kallio jatkaa ensi kaudella KTM:n testikuljettajana ja loistavasti tehty työ palkitaan kuudella villin kortin kisalla. Ne merkitsevät samalla kuutta näytön paikkaa.

Kallion seuraava mahdollisuus paluuseen kisakuljettajaksi tapahtuu siis vuonna 2019, jolloin MotoGP:tä olisi määrä ajaa Suomessa ja KymiRingillä.

Molemmissa kuvioissa on kuitenkin omat haasteensa. Kalliolla ikä alkaa olla rasite ja KymiRingin toteutumisen osalta kaikki on alustavasti myönnetystä kisasta huolimatta yhä avointa.

Mutta eivät Kallion saumat silti mitenkään toivottomat ole. KTM on näet tulossa kaudella 2019 kuninkuusluokkaan myös niin sanottuna satelliittitiiminä, jossa kokeneemmalle ja pyörän jo entuudestaan läpikotaisin tuntevalle kuljettajalle saattaisi olla hyvinkin käyttöä.

Puheet siitä, että kyseisen tiimin takaa löytyisi Aki Ajon johtama suomalaistalli Ajo Motorsport, voidaan kuitenkin unohtaa.

MotoGP-sarjaa hallinnoivalla Dornalla on nykyisten tiimien kanssa kauden 2021 loppuun ulottuva sopimus. Sen sopimuksen puitteissa kuninkuusluokkaan ei tule yhtään uutta tiimiä.

Tämä tarkoittaa sitä, että KTM:n asiakastiimi löytyy jo joltain nykyiseltä taholta. Esille on parin muun vaihtoehdon ohella nostettu Ducatilla kilpaileva espanjalainen Aspar-tiimi, jonka vaatimattomalle tarjoukselle Kalliolle viittasi pari vuotta sitten kintaalla.

Kallion taidot ja nopeus tiedetään, mutta tuleeko sopimusneuvotteluissa ikä jo vääjäämättömästi vastaan? Sen ensi kausi 2018 tulee osoittamaan.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!