COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Suomalaiselta sankarimainen nousu mestaruuteen - ”Laskin vaan menemään savun läpi”

5.11.2017 - 23:06:26


Mad-Croc Racingin Mika Mäkinen voitti Sisullaan Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan mestaruuden näytöstyyliin. Ensimmäisenä suomalaiskuljettajana sarjan mestariksi ajanut Mäkinen kirjautti kauden viimeisen kilpailuviikonlopun tuloslistalle Brands Hatchissä voiton sekä kakkos- ja kolmossijat.

Etenkin päätöspäivän ensimmäinen startti osoitti Mäkisen ylivoiman. Ruudusta 12 kilpailuun startannut suomalaiskuljettaja ohitti avauskierroksella peräti seitsemän kanssakilpailijaa ja nousi lopulta selvään voittoon.

- Se oli ehkä urani paras startti ja ensimmäinen kierros. Lähtösuoralla oli sakeasti savua, mutta laskin menemään savun läpi ja sain kahteen ensimmäiseen mutkaan hyvän ajolinjan. Isot autot täyttävät radan koko sen leveydeltä helposti, mutta onnistuin pujottelemaan melko nopeasti kisan kärkeen.

Päivän kahdessa viimeisessä startissa Mäkisen nousua hidastivat punaiset liput sekä tekninen vika.

- Toisen startin nousuni kuihtui punaiseen lippuun, jolla kilpailu keskeytettiin kahdesti. Kun kilpailu keskeytettiin, olin molemmilla kerroilla juuri ohittanut neljä autoa, ja uusintalähdöissä jouduin palaamaan ohituksia edeltävälle lähtöpaikalle. Aika ja kierrokset loppuivat kesken. Toinen sija oli siihen nähden ihan ok.

Kauden viimeisessä startissa Mäkisen vauhdin katkaisi irronnut takavakain.

- Lähdön puolivälistä lähtien ajaminen oli maaliin selviytymistä. Auto keinui pahasti ja pyrki koko ajan yliohjautumaan. Kolmas sija, ihan ok sekin, mestari summasi.

Mäkinen voitti kauden aikana kaikkiaan 14 osakilpailua. Suomalaiskuljettajan kotimainen kilpa-auto Sisu oli Brands Hatchissäkin tuomariston tarkkailussa, ja auto punnittiin ainoana autona kilpailujen välissä. Sisu todettiin punnituksessa peräti 300 kiloa ylipainoiseksi, joten suomalaiskuljettajaa ei saatu tälläkään keinolla ulos tuloksista.

- Ensi kausi on vielä avoin. Tuodaan Sisu Suomeen perusteelliseen huoltoon ja mietitään sen jälkeen, mitä seuraavaksi, tuore mestari mietti.

Tiedote ja kuva: Mad-Croc Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Musa masensi Islannin

22.6.2018 20:01:37

 

 

Kova kuulakaari kurjassa kelissä

22.6.2018 19:07:06

 

 

 

 

 

 

 

Liipola moukaroi 74,77

22.6.2018 17:52:24