COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Simo Laaksosen F3-debyyttikausi toi kuudennen sijan

29.10.2017 - 17:56:27


Campos Racingin Simo Laaksonen, 19, on sijoittunut Espanjan Barcelonassa ajetussa kauden viimeisessä Euroformula F3 Open -sarjan osakilpailussa kahdeksanneksi. Ensimmäistä kauttaan F3-sarjassa ajaneen Laaksonen sijoitus sarjan loppupisteissä oli kuudes.

Laaksonen starttasi kauden viimeiseen osakilpailuun ruudusta yhdeksän.

- Yllättävän tiukka aika-ajo, kauden tasaisin. Kymmenen nopeinta mahtui sekunnin neljän kymmenyksen sisälle. Saimme rakennettua autoamme nopeammaksi eilisestä. Kaksi ensimmäistä sektoria olin hyvin kärkivauhdissa mukana, mutta radan viimeisellä sektorilla kyytiä oli hukassa, Laaksonen sanoi tiedotteessa.

Finaalikilpailun ensimmäinen kierros sujui Laaksoselta hyvin. Hän nousi yhden sijan sijalle kahdeksan.

- Nyt oli hyvä eka kierros. Lähtö onnistui, sain ohitettua yhden auton, jonka jälkeen kisaaminen meni vähän jonossa ajamiseksi. Pääsin kerran haastamaan edellä ajavaa, mutta hän puolusti hyvin eikä sen jälkeen ohituksiin avautunut enää mahdollisuutta.

- Kahdeksas sija oli ihan ok-suoritus. Nousin loppupisteissä kuudenneksi ja oli pisteissä tiimini paras kuljettaja. Se oli tärkeä meriitti, Laaksonen muistutti.

Ensimmäisen kautensa kansainvälisessä F3-sarjassa ajanut Laaksonen oli kauden antiin muutoinkin tyytyväinen.

- Ensimmäinen puolisko meni heikon insinöörin ja tiimityöskentelyn takia piloille ja tuloksemme olivat heikkoja. Kun inssimme vaihtui, tulokset olivat siellä, missä niiden jo kauden alussa kuviteltiinkin olevan. Hyvä kauden toinen puolisko nosti kokonaisuuden plussalle.

- Se, miksi Campos menetti vauhtiaan Barcelonassa, oli meille mysteeri. Vauhtia uupui, se on selvä, mutta sain kaudesta paljon tärkeää kokemusta ja itseluottamusta. Kun homma toimi niin se näkyi myös tuloksissani, kauden aikana kahdesti palkintopallille ajanut Laaksonen muistutti.

Espanjasta Laaksonen lensi välittömästi Suomeen suorittamaan varusmiespalvelustaan. Ensi kauden suunnitelmat ovat jo työn alla.

- Euroformula F3 Open -sarja oli hyvä ja opettavainen sarja urani tähän vaiheeseen. Ensi kaudella tavoite on jatkaa F3-luokassa tai ajaa GP3-sarjaa. Toivotaan, että kuviot selviävät hyvissä ajoin, jotta valmistautumiseen jää riittävästi aikaa ja olen heti kauden alusta niin hyvällä tasolla kun vain pystyn olemaan.

Lähde: Tiedote. Kuva: Campos Racing


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!