COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Rautiainen voittoon Porsche GT -luokassa - "Oli todellista kisailua"

23.9.2017 - 20:04:04


FTCC-sarjan kauden toiseksi viimeinen kilpailupäivä ajettiin Alastaron moottoriradalla aurinkoisessa syyssäässä. Jim Rautiainen huipensi avauskautensa Porsche GT3 -luokassa ottamalla ensimmäisen voittonsa.

Porsche GT3 -luokkaan saatiin yksi uusi nimi voittajien listaan, kun Jim Rautiainen korkkasi voittoputken Alastaron iltapäivässä.

- Oli todellista kisailua, Tommi (Haru) ajoi kyllä todella hyvin. Piti kyllä kaikkensa tehdä ja vähän ylikin että pysyi perässä. Siistinä pysyi kuitenkin koko ajan, Tommilla meni vähän jarrutus pitkäksi pääsuoran päässä niin pääsin kuittaamaan. Muuten ei olisi ollut kyllä mitään mahdollisuutta päästä ohi. Ei ollut odotusta että tällainen lopputulos tulisi, siisti setti. Ajoin mielestäni parhaimman ajon mitä olen ajanut. Hieno tunne, loistavaa, kiitteli Rautiainen hymyssä suin.

V8 Thunder -luokan oman sarjamestaruuden varmisti tänään Toni Lähteemäki sijoittuen toiseksi luokan kilpailulähdössä. Myös luokan FTCC-sarjamestaruus on vankasti Lähteenmäen otteessa lähdettäessä sunnuntain kilpailuihin.

V8 Thunder -luokasta Alastaron osakilpailuun osallistui ainoastaan kahdeksan kuljettajaa. Haastavan kauden läpikäynyt Emma Kimiläinen jätti päätösosakilpailun väliin ja lähti tutustumaan rallicrossin saloihin. Hallitseva mestari ja pistejohtaja Jari Nurminen loisti niin ikään poissaolollaan.

Korskeiden V8 Thunder -kilpureiden lauantain lähdön kuningas oli Henri Tuomaala.

- Arvasin että jollei Toni (Lähteenmäki) pääse heti alussa ohitse niin ajaa varman päälle maaliin kun ajaa mestaruudesta. Tällä kaudella vauhti on ollut ihan hyvä mutta teknisiä ongelmia on ollut liikaa. Sen takia ei täällä pysty tänään mestaruudesta ajamaan, mutta se on motorsportia, tuumaili Legendsluokassa tänä vuonna Pohjois-Euroopan ja Suomen mestaruuden kuitannut Tuomaala.

FTCC-mestaruutensa jo aiemmin varmistanut virolainen Andree Kiil toisti tällä kaudella usein nähdyn tempun ja ajoi suvereenisti paalulta maaliin ykkösenä BMW Xtreme -luokan päivän ensimmäisessä lähdössä. Kiilillä oli epäonnea päivän toisessa lähdössä, jonka vei nimiinsä Thomas Padovani.

V1600-luokassa Urjalan Urheiluautoilijoiden Janne Lähde oli totuttuun tapaan kilpailulähdössä sekunteja muita karussa, vaikkakin aika-ajojen perusteella mies ryhmittäytyi ensimmäiseen lähtöön kolmannesta ruudusta. Luokan FTCC-mestaruus odottaa vielä ratkaisuaan sunnuntaille.

FTCC-sarjan viimeiset kilpailulähdöt ajetaan sunnuntaina Alastaron radalla klo 10.35-16.00.

Lähde: Tiedote
Kuva: Pentti Kangasniemi


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!