COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Mika Perttula säväytti Jurvalla

17.7.2017 - 18:18:20


Jurvan Botniaringin moottoriradalla ajetussa Future Cupasfalttisprintsarjan viidennessä ja kuudennessa osakilpailussa yleisölleoli nähtävää ja koettavaa kaikissa moottoriurheilun muodoissa kunkilpailun huoltoalueella vallitsi monenmoisia tunteita suuresta ilosta dramatiikan aiheuttamiin synkkiin pettymyksiin.

Ilmojen herran siunatessa tapahtumaa makoisasti taivaalla killittäneen auringon paisteella sekä niukasti hellerajan alapuolisella lämpötilalla, sai yhteensä 123 kilpailijaa mitata paremmuuttaan kuumalla, kuivalla ja moottoriradan koostumuksen omaisella pikipinnalla.

3,7 kilometrin mittaisella ja nautinnollisen vauhdikkaalla sekä ennen kaikkea jouhevalla radalla kokkolalainen Skoda Octavia WRC kuljettaja Jarmo Autio, mäntsäläläinen Mitsubishi Lancer Evolution VI kuljettaja Mika Myllylä ja samanlaisella autolla ajanut Jukka Tenho hallitsivat 4-veto Cupin tapahtumia. Sen sijaan kaksivetoisissa oli vain yksi kuningas kun Mika Perttula piiskasi takakulmista ruopivaa Toyota Corolla autoaan kummankin kilpailupäivän 2-veto Cupin nopeiten. Erityismaininnan Perttula ansaitsee toisen kilpailupäivän suorituksella, jolla heltisi koko kilpailun kolmanneksi nopein aika ja taakse jäi yhteensä 18 turboahdetulla nelivetoisella autolla ajanutta kanssakilpailijaa. Täyden pistepotin siivittämänä Perttula pitää kolmen sarjapisteen turvin hallussaan kaksivetoisten kärkisijaa ja nousi samalla Cuppikunkun sarjajohtoon tasapistein nuorten luokkaa mennen ja tullen hallitsevan Oskari Heikkisen kanssa. Huomioitavaa oli myös se, että kaksivetoisissa mänttäläinen Jasu Saarinen nousi kolmannelle sijalla, vain pisteen hopeamies Marko Perttulaa perässä.

4-veto Cupissa sarjajohtaja Jarmo Autio on onnettarenkin kanssa erinomaisissa väleissä kun kykinrikko pilasi vain toisen kilpailupäivän viimeisen kierroksen ja näin hän sunnuntain kilpailun ensimmäisen kierroksen ajalla naatiskeli jälleen yhden täyden pistepotin. Aution, lähes jo ratkaisevan tuntuista karkumatkaa siivitti kovimman kanssakilpailija Mika Myllylän ajatuminen moottorimurheisiin ja sen myötä tyytyminen jäännöspisteisiin. Saman kohtalon koki myös ralliautoluokassa ajanut Toni Kuortti, joka saapui maalilipulle öljyisen kitkerän savun säestämänä. Näin Autio on tukevassa 12 pisteen johtoasemassa kun ajamatta on vielä neljä osakilpailua.

4-veto Cupissa vahvan nousun teki myös senioriluokan nopein Matti Santti, joka nousi viidenneksi ennen sunnuntain kilpailun voittanutta Jukka Tenhoa. Sarjapisteissä Kuortti, Myllylä, Tenho ja Santti käytännössä pystyvät tavoittamaan Aution vain mikäli kokkolalaisen Skoda Octavia WRC auto jättää jäljellä olevissa osakilpailuissa konkarikuljettajan reitin varrelle. Sama pätee myös nuorten luokassa, jossa Oskari Heikkinen paukuttelee henkseleitään huikeassa 22 pisteen johtoasemassa.

Joukkuekilpailussa Mika ja Marko Perttulan sekä Juha-Pekka Pesosen Power Oil Team on vain pisteen perässä Mikko ja Tiina Lassilan sekä Tarmo Ollilan Team Nordpeakin tiimiä. Eikä huonosti mene myöskään Jari Lamminsivun, Aki Mansikkamäen ja Marjo-Riitta Lundenin luotsaamalla Hämeen Hurjilla, jotka ovat vain viisi pistettä Team Nordpeakia perässä.

Future Cup asfalttisprintsarja jatkuu jo reilun kahden viikon päästä elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Lapinlahdella ajettavassa Radio Sandels Future Cup kilpailuviikonlopulla.

Lähde: Tiedote
Kuva: Jani Kekoni


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!