COOLBET VEDONLYÖNTIBONUS: TALLETA 10 € PELAA 60 €
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!

Ajon vauhti nousussa Jerezin viimeistelytesteissä

19.3.2012 - 21:15:02Niklas Ajon valmistautuminen sujuu lupaavassa vauhdissa vajaan kolmen viikon kuluttua Qatarissa käynnistyvään Moto3-luokan MM-avaukseen. Ajo ajoi KTM:n tehdaspyörällä tukun vähintäänkin kohtuullisia kierrosaikoja, kun MotoGP-sarjan uuden luokan viimeinen virallinen testijakso käynnistyi Jerezin aurinkoisella radalla Espanjassa.

Vasta 17-vuotiaan valkeakoskelaisen nopein kierros kulki ajassa 1.49,366. Se toi tullessaan 12. sijan yhteensä 32 kuljettajan joukossa.

- Aika ei ollut vielä niinkään ihmeellinen, mutta kyllä sekin sieltä vielä tulee. Ajaminen oli ihan hyvää ja jo nyt tuntuvasti parempaa kuin vielä kuukausi sitten samalla radalla, vahvisti Ajo.

MM-sarjan virallisessa värityksessään ensimmäisen kerran esiintynyt Ajo kiersi 4,4 kilometrin mittaisen andalusialaisradan yhteensä 55 kertaa. TT Motion Events Racing-tiimin kuljettajan viimeisen tunnin saldoksi jäi harmittavasti tosin vain kaksi kierrosta.

- Kokeiltiin vähän uusia juttua moottorijarrun osalta. Se ei osoittautunut hyväksi ratkaisuksi ja kun lähdimme vaihtamaan aiempaan, niin aika ei yksinkertaisesti enää riittänyt. Kaiken kaikkiaan pyörä toimi kuitenkin moitteettomasti.

”Parissa paikassa tulee vielä aivan liikaa turpiin”

Ajo on varsin luottavainen kahden jäljellä olevan testipäivän osalta.

- Data kertoo kylmästi, että radalla on pari sellaista paikkaa, joissa minulle tulee turpiin vielä aivan liian paljon. Tavoitteena ollut ajotyylin muuttaminen Jerezin radalle lähti kuitenkin hyvin liikkeelle, eli ei muuta kuin jatketaan samalla linjalla ja pyritään parantamaan ajamista myös niissä vähän ongelmallisimmissa kohdissa.

Moto3-luokan kärjessä koettiin maanantaina sensaatio, kun italialainen yllätysmies Romano Fenati tuli ja pesi koko porukan huippuajalla 1.47,414. MM-sarjan tulokaskuljettaja Fenati kukisti toiseksi sijoittuneen espanjalaisen Maveric Vinalesin 0,341 sekunnilla.

Edellistä testijaksoa Jerezissä hallinnut britti Danny Kent oli kolmas 0,660 sekuntia Fenatin takana. Ajon ero kärkeen kirjattiin numeroin 1,952.

- Kyse ei ollut suinkaan mistään haamuajasta. Fenati ajoi hyviä aikoja koko päivänä. Se kertoo tämän luokan yllätyksellisyydestä. Mitä tahansa voi tapahtua, vinkkasi Ajo.

Testit jatkuvat tiistaina ja keskiviikkona.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
100 ILMAISKIERROSTA (ILMAN KIERRÄTYSVAATIMUSTA) + 200 € BONUS
Katso tästä urheilua netissä ilmaiseksi: La Liga, Serie A, NBA, jääkiekkoa ja paljon muuta!