Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaiskuski tykitti MM-voittoon - "Päätin viimeisellä kierroksella, että nyt ei enää tulla ohi"

17.10.2021 - 21:21:00


GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm voitti rallicrossin MM-sarjan kauden seitsemännen osakilpailun Montalegressä Portugalissa. Kun sarjasta on ajamatta kaksi osakilpailua, Grönholm ajaa MM-pisteissä neljäntenä.

GRX-SET World RX Teamin Niclas Grönholm ajoi kauden toisen voittonsa rallicrossin MM-sarjan seitsemännessä osakilpailussa Portugalissa. Kilpailun semifinaalissa Ruotsin Johan Kristofferssonin kanssa rajusti kamppailut Grönholm ajoi lähdössä toisena maaliin ja starttasi päivän finaaliin toisesta rivistä.

Grönholm sai hyvä startin ja ajoi lähtökiihdytyksestä suoraa jokerilenkille. Päätös oli erinomainen, sillä kolmen kärjessä ajaneet Kristoffersson sekä Hansenin veljekset Timmy ja Kevin menettivät toistensa kanssa taistellessa aikaa. Kun kolmikko kaartoi jokerinlenkiltä ulos, Grönholm ajoi heistä vauhdilla ohi ja voitti.

Kauden toinen ykköstila maistui - etenkin, kun sarjan edellisessä MM-osakilpailussa Belgian Spassa Grönholm työnnettiin semifinaalivaiheessa päälähdöstä tylysti ulos.

- Paikka toisessa rivissä aluksi harmitti. Kun näin, että lähtökiihdytyksessä kolme kärki kaartoi ensimmäiseen mutkaan niin päätin ajaa heti jokerilenkin. Se oli hyvä päätös. Kolmikko edessäni taisteli keskenään niin paljon, että pääsin heistä ohi. Tein ajovirheitä omassa ajossani, mutta silti se riitti tänään voittoon. Päätin viimeisellä kierroksella, että nyt ei enää tulla ohi, Grönholm iloitsi.

- Löysimme jostain semifinaaliin lisää vauhtia. Kierrosaikani paranivat neljällä sekunnin kymmenyksellä, ja olimme yhtäkkiä siellä, missä meidän pitikin olla. Semeissäkin kaikki meni hyvin, ennen kun se yksi (Kristoffersson) ajoi päin. Hän totesi virheensä ja kävi pyytämässä anteeksi, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa mitään.

Voiton myötä Grönholmin mahdollisuudet MM-mitaleihin ovat yhä elossa.

- Ajetaan kisat alta ja voittaa niitä. Voitot ovat kivoja, ja kausi olisi mukava päättää hyviin tuloksiin vaikka sitä kirkkainta mitalia ei saavuttaisikaan. Saksassa yritetään pysyä voittokannassa, Grönholm sanoo.

Rallicrossin MM-sarjan kaksi viimeistä ja ratkaisevaa osakilpailua ajetaan 27.–28. marraskuuta Nürburgringillä Saksassa.

Lähde: Tiedote
Kuva: GRX


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!