Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Suomalaiskuskilta ylivoimainen näytös Katalonian MM-rallissa - "Ei voi kuin olla tyytyväinen"

17.10.2021 - 18:02:00


GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat WRC3-luokan voittoon Espanjassa. Toksport WRT:n ?koda Fabia R5 Evolla kilpaileva kaksikko hallitsi luokkansa tapahtumia lähdöstä maaliin. Ero toiseksi ajaneeseen Puolan Kajetan Kajetanowicziin oli maalissa 28,5 sekuntia.

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen ajoivat Espanjan MM-rallin viimeisen kilpailupäivän jo hieman varmistellen. WRC3-luokan johdossa koko rallin ajanut suomalaiskaksikko ei enää tavoitellut luokkansa pohja-aikoja vaan varmaa maaliin ajamista.

Kaksi viikkoa sitten Lindholm voitti WRC3-luokan Suomen MM-rallissa ja uusi voittonsa Espanjassa. Rallin yleiskilpailussa kaksikko ajoi sijalle 12.

- Hieno kisa ja kaikki meni suunnitellusti. Toinen WRC3-luokan MM-voitto peräjälkeen, joten ei voi kuin olla tyytyväinen. Tämä on kiva kisa. Paljon sileää ja tasaista asfalttia, jolla ajaminen on vähän kuin moottoriradalla ajaisi.

- Tänä vuonna mutkia leikattiin todella paljon ja leikkausten estäminen asfaltilla on hankalaa, sillä sen esteet pitäisi asettaa tielle, ja se ei taas ole hyvä asia. Kun mutkia leikataan paljon ja niinkin rajusti kuin täällä niin auto ja renkaat ovat kovilla. Erityisesti renkaiden sisälaidat ottivat kontaktia koko ajan. Meillä ei ollut mitään murheita koko kisan aikana. Auto ja renkaat toimivat hienosti.

Lindholm ei pystynyt Espanjan MM-rallin luokkavoitollaan kasvattamaan MM-pistetiliään, koska hänellä on jo laskettuna sarjan loppupisteisiin seitsemästä ensimmäisestä MM-rallista saavutetut pisteet. WRC3-luokan MM-pisteissä Lindholm jatkaa kolmantena. Pahin uhkaaja Chris Ingram ajaa yhdeksän pisteen päässä.

- En tiedä (Chris) Ingramin ohjelmaa, lähteekö hän Monzaan. Mutta emme voi kuin seurata sivusta, että miten meidän käy.

- Tämä on ollut hieno kausi kaiken kaikkiaan. Pääsimme ajamaan paljon ja tulostakin syntyi. Tässä toiminnassa on monta liikkuvaa osaa, jotka tämän kaiken mahdollistavat. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja mukana olleille.

- Takana on ehdottomasti sellainen kausi, joka on opettanut paljon ja on toki ollut myös vaikeaakin. Myös epäonnistumiset vievät eteenpäin ja tuovat tärkeää kokemusta ja oppia. Olen tämän kauden aikana mielestäni ottanut isoimman askeleen urallani eteenpäin.

Ensi kauden suunnitelmat ovat vielä täysin auki. Tänä vuonna muun muassa rallin Suomen mestaruuden SM1-luokassa voittanut Lindholm tavoittelee ensi kaudeksi kansainvälistä ajo-ohjelmaa.

- Ensi kauden tavoitteeni on tietysti ajaa rallin MM-sarjassa, mutta tulevan suhteen kaikki asiat ovat vielä auki. Aika näyttää, Lindholm summaa.

Lähde: Tiedote
Kuva: Skoda Motorsport


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!