Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Näin Jari-Matti Latvala kommentoi lopullisten MM-ratkaisujen siirtymistä

17.10.2021 - 14:26:00


Toyotalle tarjoutui tilaisuus varmistaa rallin MM-sarjan molemmat mestaruudet, eli kuljettajien ja valmistajien tittelit kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Kataloniassa. Se ei kuitenkaan onnistunut, joten mestaruudet ratkaistaan kauden kuukauden kuluttua päättävässä Monzan rallissa.

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotalla on kuitenkin todella tukeva ote molempiin mestaruuksiin. Vain täydellinen romahdus voi riistää Toyotalta tuplan.

Jo uransa kahdeksanteen maailmanmestaruuteen vahvan otteen omaava Sebastian Ogier lähtee Monzaan 17 pisteen etu puolellaan sarjassa toisena olevaan Toyota-tallikaveriinsa Elfyn Evansiin. Kataloniassa vakuuttavan voiton ajanut ja sarjassa kolmantena oleva Hyundain Thierry Neuville on jäänyt 45 pistettä Ogierista.

Valmistajien sarjassa Toyota johtaa Hyundaita 47 pisteellä. Hyundai voi saavuttaa Monzassa maksimissaan 52 pistettä.

- Onnittelut ensinnäkin Hyundaille. He olivat täällä meitä parempia, Latvala totesi WRC:n tv-haastattelussa.

- Tärkeää kuitenkin oli, että toimme kaikki kolme autoa (Evans, Ogier ja Kalle Rovanperä) maaliin. On tavallaan ihan hienoa ja jännittävää, että mestaruudet ratkeavat vasta viimeisessä kisassa, Latvala jatkoi.

Latvala toimii ensimmäistä kauttaan Toyotan tallipomona. Jättipotti odottaa siis enää käytännössä ottajaansa.

- Rehellisesti sanottuna tämä kausi on sujunut erinomaisesti. En olisi voinut edes unelmoida tällaisesta. Mutta kausi on vielä kesken. Mestaruuksia ei ole vielä ratkaistu, Latvala pudotteli lopuksi ne pakolliset.


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!