Mainos: 25 ILMAISKIERROSTA TILINAVAUKSELLA
Mainos: Katso tästä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!

Jari-Matti Latvalan joukkojen mestaruusjuhlat siirtyivät - yksi ylitse muiden Katalonian MM-rallissa

17.10.2021 - 13:55:00


Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotan WRC-tiimillä oli tilaisuus varmistaa tupla, eli kuljettajien ja valmistajien maailmanmestaruudet kauden toiseksi viimeisessä osakilpailussa Kataloniassa. Kuohujuomapulloja ei kuitenkaan tältä osin Kataloniassa korkattu. Sen vuoro odottaa kuukauden kuluttua kauden päättävässä Monzan kisassa.

Katalonian asfalttipintaisessa rallissa yksi kuljettaja, eli Hyundain Thierry Neuville nousi yli muiden. Neuville kuittasi kauden toisen voittonsa tavalla, joka ei jättänyt jossiteltavaa.

Neuville nappasi valtikan käsiinsä perjantai-illalla ja kasvatti sen jälkeen koko ajan tasaisesti johtoaan Suomen kisan voitto vyöllään Kataloniaan saapuneeseen Toyotan Elfyn Evansiin. Neuville löi toiseksi sijoittuneen Evansin 24,1 sekunnilla. Voitto oli Neuvillelle uran 15:s.

Toyotan Sebastien Ogierilla oli saumat sinetöidä huikean uransa kahdeksas maailmanmestaruus jo Kataloniassa, mutta viimeinen niitti jäi vielä iskemättä. Ogier sijoittui kisassa neljänneksi 42,1 sekuntia kärjen takana. Ogierilla on nyt 17 pisteen etu toisena olevaan Evansiin ennen kauden päätöskisaa.

Valmistajien sarjassa tilanne on Toyotan eduksi pistein 474-427.

Ogier oli vielä päätöspäivään lähdettäessä kiinni kisan kolmannessa sijassa. Hyundain Dani Sordo teki kuitenkin hurjan hyökkäyksen, tykitti pätkäaikoja peräjälkeen ja nappasi kolmannen sijan 35,3 sekunnin erolla Ogieriin.

Toyotan Kalle Rovanperälle kisa oli vaikea heti ensimmäisistä erikoiskokeista lähtien. Yhden todella huiman tilanteen lauantaina kokenut, mutta rajun ulosajon onnekseen välttänyt Rovanperä päätyi kisassa viidenneksi. Hän jäi voittajasta lukemat 1.31,8.

Kisan päättänyt Power Stage-erikoiskoea jouduttiin ajamaan sateen jäljiltä todella haastavissa olosuhteissa.

- Teimme ennen ek:ta vielä muutoksia auton säätöihin. En ollut täysin tyytyväinen autooni, Rovanperä myönsi WRC:n medialle.

Monzan MM-ralli ajetaan 19.-21. marraskuuta.

Katalonian MM-rallin lopputulokset:
1. Thierry Neuville Hyundai 2.34.11,8
2. Elfyn Evans Toyota + 24,1
3. Dani Sordo Hyundai + 35,3
4. Sebastien Ogier Toyota + 42,1
5. Kalle Rovanperä Toyota + 1.31,8
6. Gus Greensmith Ford + 4.17,3
7. Oliver Solberg Hyundai + 4.26,7
8. Nil Solans Hyundai + 4.34,9
9. Eric Camilli Citroen + 9.49,4
10. Nikolai Grjazin Skoda +10.05,9


Teksti: Sport Content, Kuvat: Getty Images Sport
Mainos: NAPPAA 25 ILMAISKIERROSTA
Mainos: Katso täältä NHL:n, KHL:n, La Ligan, Serie A:n ja Bundesliigan matseja!